Kalle Rovanperä teki historiaa MM-rallissa! – Kaikkien aikojen nuorin palkintopallille ajanut kuljettaja

Kalle Rovanperä WRC

Toyotan Kalle Rovanperä teki hurjan tempun Ruotsin MM-rallissa, kun suomalaislupaus ajoi fantastisella tavalla kolmannelle sijalle.

Kalle Rovanperä lähti viimeiselle erikoiskokeelle 4. sijalta, mutta eroa edellä olevaan Sebastien Ogieriin ei ollut kuin 0,5 sekuntia. Suomalainen löi viimeisellä pätkällä tauluun sellaisen ajan, että muut kuljettajat joutuivat ainoastaan seurailemaan sivusta Rovanperän menoa.

Superlupaus ajoikin 3,9 sekuntia kovemman ajan kuin Ogier, joten Rovanperä nousi upealla tavalla kolmanneksi. Samalla nuorukainen oli koko pätkän nopein kuski, joten mukaan tarttui ylimääräiset viisi pistettä MM-sarjaan, koska kyseessä oli Power Stage -osuus.

Mainos alkaa

Rovanperästä tuli koko MM-rallin historian nuorin palkintopallille ajanut kuljettaja, joten se kertonee kaiken nuorukaisen suorituksesta.

Tommi Mäkisen johtama Toyota sai lähes jättipotin Ruotsista, sillä voitto meni tallin Elfyn Evansille. Kun tähän päälle tuli Rovanperän 3. sija ja Sebastien Ogierin 4, sija, niin talli siirtyi valmistajien MM-sarjan kärkeen. Toiseksi sijoittui Hyundain Ott Tänak, joka ajoi avauskisassa rajusti ulos.


Pelaajat: