Kalle Rovanperä tiukan paikan edessä – korkkaa Kreikan MM-rallin sateiden runtelemat tiet

Kalle Rovanperä Kreikan MM-ralli

Kalle Rovanperä joutuu ensimmäisenä kuskina kokemaan Kreikan MM-rallin hurjat rankkasateista johtuvat olosuhteet.

Rallin MM-sarjaa johtavalla Kalle Rovanperällä on edessä tiukat paikat Kreikan MM-rallin avauspäivänä. Suomalaiskuljettaja lähtee nimittäin ensimmäisenä liikkeelle hurjien rankkasateiden runtelemille teille.

–  Kohtaan ensimmäisenä autona kaiken sen: vettä, reikiä tiessä ja isot korkeuserot. Ne saattavat todella olla vaarallisia yllätyksiä, vaikkakin järjestäjä kantaa vastuun asiasta, Kalle Rovanperä kommentoi IS:lle.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet Kreikassa alkuviikon aikana tulvia, ja siltoja, teitä ja taloja on tuhoutunut. MM-rallin kuljettajille tilanne on ollut vaikea, koska mutaisten ja märkien teiden vuoksi nuotitus on haastavaa. Lisäksi nuotitusaikaa on jouduttu lyhentämään.

–  Melko mielenkiintoiseltahan se näyttää. Nuottiin ei tietysti ole enää sataprosenttista luottoa, mutta tilanne on vielä pahempi, kun erikoiskokeet kuivuvat. Silloin mutaa ja yllätyksiä jää varmuudella reitille. Meillä on vielä paljon töitä korjata nuottiamme videon perusteella. Järjestäjä laittaa tavallisesti infoa meille pahimmista paikoista, mutta siitä huolimatta reitille saattaa jäädä vaarallisia paikkoja, Rovanperä kertoo IS:lle.

Kalle Rovanperä lähtee ensimmäisenä kuljettajana mutaisille Kreikan MM-rallin teille:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: RALLITOIMITTAJA JEKUTTI NUKKUVAA KATSOJAA – EI SAANUT HALUAMAANSA REAKTIOTA


Pelaajat: