Kalle Rovanperä kävi lähellä katastrofia – Safari-ralli oli päättyä jo heti ensimmäisessä mutkassa

Kalle Rovanperä

Toyotan Kalle Rovanperä oli hyvin lähellä valtavaa takaiskua heti Safari-rallin avausmutkassa, mutta täpärä tilanne kääntyi lopulta voitoksi.

Kenian MM-rallin, eli tuttavallisemmin Safari-rallin, avauserikoiskoe ajettiin torstaina ja oli lähellä, ettei MM-sarjan pisteykkösen Kalle Rovanperän leikki olisi loppunut hyvinkin lyhyeen.

Parilähtöinä ajetun avauserikoiskokeen aiempien parien kohdalla oli tullut selväksi, että radan ensimmäinen mutka on äärimmäisen liukas ja petollinen. Näyttävimmät liikkeet kyseisessä mutkassa esitteli lopulta juuri Rovanperä, joka oli erittäin lähellä kipata autonsa katon kautta ympäri. Valtavan pölypilven sisäänsä imaisema Rovanperä onnistui kuitenkin pelastamaan tilanteen aivan viime hetkellä.

Mainos alkaa:

– Jätin ensimmäisessä mutkassa jarrutuksen myöhäiseksi, ajoimme mutkan leveäksi ja siinä sitten rengas hajosi, Rovanperä kertasi tallinsa tiedotteessa

Rovanperä tykitteli kolmepyöräisellä autollaan erikoiskokeen läpi lopulta 11,6 sekuntia hitaammalla ajalla, kuin pohja-ajan tehnyt Sebastien Ogier, joten lopputulos olisi voinut tilanteen kiperyyteen nähden olla valtavasti huonompikin.

Kalle Rovanperä käy lähellä katastrofia Kenian MM-rallin ensimmäisessä mutkassa:

Katso myös: Uinnin MM-kisoissa karmea tilanne – valmentaja sukelsi altaaseen ja pelasti tajuntansa menettäneen urheilijan


Pelaajat: