Historiaa! Kalle Rovanperä voitti rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana

Kalle Rovanperä
Kuva: Getty Images

Toyotalla ajava Kalle Rovanperä huipensi kuluvan kauden Uudessa-Seelannissa, kun nuori suomalaistähti varmisti rallin maailmanmestaruuden.

Rovanperän sävelet Uuteen-Seelantiin olivat selvät, sillä maailmanmestaruus varmistuisi, jos suomalainen ottaisi kahdeksan pistettä enemmän kuin Hyundain Ott Tänak.

Toyota-kuski joutui avauspäivänä auraajan rooliin, mutta selvisi tästä kunnialla. Tämän jälkeen parempi lähtöpaikka toi paremmuuden selvällä tavalla esiin, eikä kukaan pystynyt enää haastamaan Rovanperää.

Viimeiseen päivään lähdettiin tilanteesta, että maailmanmestaruus oli sinettiä vaille valmis. Rovanperän kantti kesti ihailtavalla tavalla, joten mikään ei enää murentanut unelmaa.

Rovanperästä tuli historian nuorin rallin maailmanmestari, sillä ikää on vasta 22 vuotta. Ennen tätä nuorimpana mestaruuden oli voittanut 27-vuotias Colin McRae vuonna 1995. Samalla katkesi suomalaisten pitkä putki, sillä edellisestä maailmanmestaruudesta oli ehtinyt kulumaan peräti 20 vuotta, jolloin mestaruutta juhli Marcus Grönholm.

Kalle Rovanperä on historin nuorin rallin maailmanmestari


Pelaajat: