Kalle Rovanperä teki shokkiratkaisun – ei kilpaile ensi kaudella maailmanmestaruudesta

Kalle Rovanperä Toyota

Rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä tiedotti tulevaisuudestaan. Ensi kaudella Rovanperä ei tule kilpailemaan mm-tittelistä.

Spekuloinnit rallin tuoreen maailmanmestarin Kalle Rovanperän ympärillä voidaan nyt lopettaa. Rovanperä kertoo jatkavansa Toyotalla mutta ajaa ensi kaudella vain osan kisoista rallin MM-sarjassa. Rovanperä tiedotti asiasta sosiaalisen median välityksellä.

Rovanperän uusi sopimus on monivuotinen. Vuonna 2025 hän ajaa taas täyden MM-sarjan.

– Päätöksen takana on monia syitä. Mutta suurin niistä on se, että olen ajanut rallia nyt 15 vuotta, mikä on minulle aika pitkä aika. Viime rallikaudet ovat olleet mahtavia, mutta myös hyvin kuluttavia sekä henkisesti että fyysisesti. Täysipäiväinen rallin ajaminen ympäri maailmaa sekä MM-titteleistä taisteleminen ovat vieneet minulta todella paljon aikaa ja energiaa. Siksi koen, että nyt olisi hyvä hetki ajaa vain puolikas WRC-kausi, jotta saan ladattua akkuja sekä virkistettyä mieltäni. Sen jälkeen olen taas valmis ajamaan täysiä MM-kausia ja taistelemaan maailmanmestaruuksista täydellä teholla, Rovanperä taustoittaa Youtube-tilillään julkaisemallaan videolla.

Rovanperä on voittanut maailmanmestaruudet kahdella kaudella, mutta päätös vajaan kauden ajamisesta tarkoittaa sitä, ettei Rovanperä kilpaile ensi kaudella kuljettajien MM-tittelistä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä tiedotti tulevaisuudestaan:

Tsekkaa myös: Tässä Huuhkajien mahdolliset vastustajat jatkokarsintoihin – arpa voi heittää karun skenaarion


Pelaajat: