Mieletön tykitys! Ylivoimainen Kalle Rovanperä juhli Kreikan MM-rallin sekä Power Stagen voittoa

Kalle Rovanperä
Kuva: Getty Images

Toyotan Kalle Rovanperä oli omaa luokkaansa Kreikan MM-rallissa, jossa muut tähtikuljettajat kärsivät matkan varrella muun muassa rengasrikkoja.

Perjantaina aura-autona ajaneen Rovanperän suorittaminen oli tasaista läpi viikonlopun, joten mies oli tiukasti voittotaistelussa mukana, vaikka vähän eroa auraajan roolissa kärkeen kertyikin.

Lopulta voittotaistelusta ei tarvinnut kuitenkaan murehtia, koska niin Thierry Neuville ja Sebastien Ogier kärsivät ongelmista, joiden takia kaksikko putosi tuloslistan hännille.

Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperä pystyi nautiskelemaan voittoon, kun eroa toisena olevaan Elfyn Evansiin oli niin paljon. Suomalaistähti ei kuitenkaan Power Stagelle lähtenyt säästelemään, vaan tykitti mielettömän ajan ja voitti erikoiskokeen. Tämä toi voiton kylkeen vielä 5 lisäpistettä MM-sarjaan.

Rovanperä johtaa nyt MM-sarjaa 31 pisteen erolla Evansiin, joka on käytännössä ainut teoreettinen uhka maailmanmestaruudelle. Jäljellä on vielä kolme rallia, joten käytännössä jo Chilessä mestaruus voi varmistua. Suomalaisella ei kuitenkaan keskeytyksiin ole varaa, sillä nopeasti ero kuihtuukin kasaan, jos ote herpaantuu.


Pelaajat: