Kalervo Kummola Ylelle: Jääkiekon MM-kisat tullaan perumaan – siirrosta ei edes keskusteltu

Kalervo Kummola Kummolan

IIHF ei ole vielä perunut jääkiekon MM-kisoja. Kalervo Kummola paljastaa Ylelle, että kisat tullaan perumaan, mutta ilmoitusta saadaan vielä odottaa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola paljasti Ylen haastattelussa, miksi liitto ei ole vieläkään ilmoittanut jääkiekon MM-kisojen peruuntumisesta, vaikka kaikki muut tapahtumat ympäriltä on jo lyöty jäihin.

Kummolan mukaan IIHF ei elättele minkäänlaisia toiveita kisojen pelaamisesta. Tämä kävi ilmi IIHF:n tiistaina pitämässä videopalaverissa.

– Emme tehneet varsinaista päätöstä, mutta meillä oli kokous, jossa oli kaikki A-ryhmän maat, yhteistyökumppanit ja vakuutusyhtiön edustaja. Käytännössä se on ihan selvä, että kisoja ei pelata, Kummola kommentoi Ylen haastattelussa.

Mainos alkaa

Virallista päätöstä ei voida vielä tehdä, koska tilanteesta käydään yhä neuvotteluja Sveitsin viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kesken.

– Jos me peruisimme ne yksipuolisesti, niin tämä tapaus jäisi vakuutusyhtiön kanssa kesken. Neuvottelut täytyy Sveitsissä käydä loppuun ja sen jälkeen todetaan virallisesti, että kisat ovat ohi. Mitään deadlinea ei ole, mutta päätös tehdään välittömästi, kun viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa neuvottelut on käyty loppuun.

Kisojen ympärillä on käyty myös keskutelua mahdollisesta siirrosta. Kummola kuitenkin tyrmää siirtopuheet täysin Ylen haastattelussa. Siirtohuhut lähtivät liikkeelle IIHF:n puheenjohtaja Rene Faselin suustaan päästämästä sammakosta, sillä hän tuli maininneeksi, että kisat voitaisiin mahdollisesti pelata Valko-Venäjällä tai Venäjällä. Siirrosta ei kuitenkaan ole todellisuudessa edes keskusteltu.

– Tilanne on Venäjälläkin huono ja he ovat sulkemassa rajojaan. Valko-Venäjä on ainoa auki oleva maa, mutta naapurit ovat sulkeneet rajansa. Ei mikään siirto tule kysymykseen, vaan kun kisat perutaan, niin ne perutaan. Eurooppa on suljettu ja jäähallit ovat kiinni. Ei olisi mitään mahdollisuuksia pelata kisoja, Kummola toteaa.

Lue myös: Huuhkajien kisahuumaa odotellaan vielä vuosi – UEFA siirsi EM-kisat kesälle 2021