Uskomaton näky – kaksi West Ham -fania piti AZ-huligaanit aisoissa ja suojelivat pelaajien perheitä

West Ham -fanit vs AZ-huligaanit

AZ-fanit yrittivät West Ham -pelaajien perheiden kimppuun Konferenssiliigassa, mutta kaksi fania onnistuivat estämään heidän aikeensa.

Kuten taannoin tuoreeltaan uutisoimme, sai AZ Alkmaarin ja West Hamin välinen Konferenssiliigan toinen välieräottelu ikävän päätöksen, kun ottelun lopuksi AZ:n huligaanijoukkio yritti hyökätä katsomonosaan, jossa muun muassa West Hamin pelaajien perheet istuivat.

Huligaanit eivät onneksi päässeet koskaan katsomoon asti, mutta vasta myöhemmin paljastui miksi. Ottelun turvatoimet pettivät pahasti, eikä järjestyksenvalvojista ollut mitään apua tilanteen ratkaisemisessa. Hyökkäyksestä julkaistiin someen hurja video, joka osoittaa, että jälki olisi voinut olla todella pahaa ilman kahta West Hamin fania, jotka onnistuivat kuin ihmeen kaupalla hyydyttämään AZ-huligaanien rynnäkön.

Videolla näkyy kuinka katsomoon johtavien portaiden yläpäässä seisonut Chris Knoll (videolla oikeanpuoleinen West Ham-fani) ja toinen tuntemattomaksi jäänyt mies uhmaavat rohkeasti päälle vyöryvää joukkoa ja pieksevät huligaaneja vuorotellen sellaista tahtia, etteivät he päässeet murtautumaan kaksikon ohi. Lopulta huligaaneille kävi selväksi, etteivät he vain pärjänneet West Hamin dynaamiselle duolle ja vetäyityivät.

– En ole sankari. Näin heidän haluavan satuttaa viattomia faneja, ja en tietenkään voinut sallia sen tapahtuvan. En pidä kiusaajista. Halusin pysäyttää heidät, Knoll kommentoi.

Kun Knollin henkilöllisyys selvisi, halusi seura palkita hänet. Hän sai West Hamilta lipun 7. kesäkuuta Prahassa pelattavaan Konferenssiliigan finaaliin, jossa West Hamia vastaan asettuu Fiorentina.

– Olin töissä kun minulle soitettiin. Aloin melkein itkemään. Olen niin kiitollinen tästä, Knoll tunnelmoi.

Lipun hänelle hankki West Hamin työntekijä, joka seurasi pelottavia tapahtumia vain pari penkkiriviä Knollin takana.

AZ puolestaan on tarttunut omalta osaltaan toimeen asiassa ja lätkäisi rähinään osallistuneille huligaaneille porttikieltoja. Seuran mukaan peräti 43 henkilöä on asetettu porttikieltoon.

Kaksi West Ham -fania onnistui pitämään monikymmenpäisen AZ-huligaanijoukon aisoissa:

Katso myös: Ykkösessä nähtiin koskettava hetki – Miika Juntunen vastaanotti menehtyneen Joona-poikansa pelipaidan


Joukkueet: ,