Kaisa Mäkäräinen lopettaa kilpauransa – “Tämä ei päättynyt, kuten suunnittelin tai halusin”

Kaisa Mäkäräinen ampumahiihto - pallomeri.net

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, 37, ilmoitti lauantaina sosiaalisen median kanavissaan päättävänsä kilpauransa Kontiolahdem takaa-ajoon.

Ura päättyy varsin erikoisissa olosuhteissa, sillä vallitsevan koronavirustilanteen johdosta Kontiolahden stadionilla ei ole yleisöä paikalla.

– Tein ensimmäiset ampumahiihtoharjoitukseni tällä stadionilla vuonna 2003, ja tänään kansainvälinen ampumahiihtourani tulee päätökseensä. Tämä ei ollut se lopettamistapa, jollaista halusin tai suunnittelin – ilman katsojia – mutta se ei ole meidän valintamme, Mäkäräinen kirjoitti.

Hän toteaa kuitenkin, että on sinut päätöksen kanssa.

– Tottakai se on tunteikas päätös ja tämä kausi on ollut todella vaikea. Mutta se ei poista niitä kaikkia hyviä hetkiä, joita olen ampumahiihdon parissa päässyt kokemaan.

– Tänään nautin vielä yhdestä maailmancupin kisasta täydellä sydämellä mahtavien kollegoideni kanssa. Yksi viimeinen takaa-ajo, tytöt, Mäkäräinen päätti.

Mäkäräinen on saavuttanut urallaan kuusi MM-mitalia: yhden kultaisen, yhden hopeisen ja neljä pronssia. Maailmancupissa hän on voittanut 27 osakilpailua ja juhlinut kolmesti kokonaiskilpailun voittoa.

Kaisa Mäkäräinen ilmoitti lopettamisestaan:


Jos yllä oleva päivitys ei näy, voit katsoa sen Mäkäräisen Instagramissa.


Pelaajat: