Video: Norjalaishyökkääjältä kaikkien aikojen maaliennätys U20 MM-kisoissa – takoi yhdeksän maalia samassa otteluun

U20 MM-kisoissa

Norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland teki täysin uskomattoman suorituksen U20 MM-kisoissa, kun nuorukainen takoi yhdeksän maalia Hondurasin verkkoon.

Norja aloitti turnauksen kahdella tappiolla, kunnes viimeisessä ottelussa pistetili aukesikin sitten tyylillä. Nimittäin maa takoi täysin mielettömän esityksen päätteeksi Hondurasin maanrakoon numeroin 12-0.

Kamppailun suurin hahmo oli Norjan Erling Braut Håland, joka iski ottelussa hurjat yhdeksän osumaa. Samalla nuorukainen siirtyi maalipörssin ylivoimaiseen kärkeen. Hålandin suoritus on samalla myös historiallinen, sillä kukaan muu pelaaja ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt yhdeksää maalia samassa pelissä U20 MM-kisoissa.

Hålandin maalimäärä on harvinaisen kova myös turnauskohtaisesti, sillä ainoastaan kahdesti maalipörssi on voitettu yli kahdeksalla maalilla. Ensimmäinen kerta tapahtui vuonna 1997, kun Brasilian Adailton voitti maalipörssin kymmenellä maalilla. Edellinen kerta on puolestaan vuodelta 2001, kun Argentiina Javier Saviola painoi 11 maalia.

Mainos alkaa

Norjan jatkopaikka ei ole murskavoitosta huolimatta varmaa, sillä maa joutuu jännittämään kolmanneksi sijoittuneiden rankingia, jonka kautta Norjalla on mahdollisuus selvitä neljännesvälieriin.

Lue myös: Jalkapallon U20 MM-kisat 2019 – otteluohjelma ja aikataulut!

U20 MM-kisoissa nähtiin kaikkien aikojen tykitys

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!


Pelaajat: