Video: Kai Suikkasen ihme on totta! Bolzano voitti EBEL-liigan mestaruuden

Kai Suikkasen Bolzano EBEL / Pallomeri.net

Kai Suikkasen uskomaton tarina sai maagisen lopun, sillä suomalaisluotsi johdatti italialaisseura Bolzanon EBEL-liigan mestariksi.

Suomalaisluotsi tuli Bolzanon peräsimeen kesken kauden, kun seura oli koko sarjan viimeisenä. Tästä alkoi määrätietoinen nousu ja se palkittiin lopulta paikalla pudotuspeleihin.

Pudotuspelien avauskierroksella Suikkasen suojatit lähettivät laulukuoroon runkosarjassa neljänneksi sijoittuneen Klagenfurtin voitoin 4-2. Välierissä vastaan asettui runkosarjan voittanut ja hallitsevan mestarin titteliä kantanut Vienna Capitals.

Bolzanon unohtumaton tarina ei kuitenkaan päättynyt edes tämän hurjan haasteen edessä, vaan italialaisseura painoi Wienin pojat kesälomille voitoin 4-1.

EBEL-liigan finaaleista muodostuikin sellainen näytelmä, joka tullaan muistamaan varmasti useita vuosia myöhemmin. Salzburg pääsi jo kuudennessa ottelussa hakemaan mestaruutta, mutta Suikkasen miehistö taisteli finaalisarjan väkisin seitsemänteen otteluun.

Game 7:n pelattiin Salzburgin kotiluolassa, joten ennakkosuosikkia ei tarvinnut erikseen hakea. Bolzanon tielle ei kuitenkaan tänä keväänä ollut yhdenkään joukkueen mahdollista tulla. Se nähtiin heti ratkaisevan finaalin avauserässä, kun Domenic Monardo ja Chris DeSousa veivät vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Bolzanon unelma otti lisää tuulta alle toisessa erässä, kun Luca Frigo kasvatti Bolzanon johdon kolmeen maaliin. Salzburg teki kamppailusta vielä hurjan jännitysnäytelmän, mutta joukkueen kiri ei riittänyt. Näin ollen Suikkanen ja Bolzano tekivät kiekkokauden suurimman ihmeen ja nappasivat EBEL-liigan mestaruuden voitoin 4-3.

Kai Suikkasen Bolzano on EBEL-liigan mestari!

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/pallomeri.net/videos/2115975841968568/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!