Kaapo Kakko aikoo pelata, vaikka kuuluu riskiryhmään – ”Pidän vain sokerit alhaalla ja kaikki menee hyvin”

Kaapo Kakko Mika Zibanejad - pallomeri.net

New York Rangersin Kaapo Kakko kertoi NHL:n verkkosivuilla ajatuksiaan pelaamisesta playoffeissa koronan riskiryhmään kuulumisesta huolimatta.

New York Rangersin Kaapo Kakko kertoo NHL:n verkkosivujen haastattelussa pelaavansa NHL:n playoffeissa, vaikka hän sairastaakin ykköstyypin diabetestä, jonka myötä hän kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

– Haluan pelata. Olen niin nuori, että diabetekseni on ok juuri nyt. Pidän vain sokerit alhaalla ja kaikki menee hyvin, Kakko totesi.

Päätös Kakon paluusta harjoitusleirille tehtiin sen jälkeen, kun Rangers kuuli seuran lääkäriä sekä pelaajan lääkäriä Suomessa.

Mainos alkaa

Yhdysvaltain diabetesliiton mukaan diabeetikoilla ei ole suurempaa riskiä saada koronavirustartunta kuin terveillä ihmisillä, mutta tartunnan saadessaan riskiryhmäläiset saavat todennäköisemmin vakavampia oireita.

– Hänellä on loistava tulevaisuus, ja hänen terveytensä on ennen kaikkea tärkein asia. Kaikkien meillä olevien tietojen perusteella hän on innoissaan päästessään pelaamaan. En usko, että hän on huolissaan mistään, sanoo puolestaan Rangersin päävalmentaja David Quinn.

Rangers kohtaa NHL:n playoff-karsinnoissa Torontossa Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Sami Vatasen tähdittämän Carolina Hurricanesin. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Lue myös: Tuukka Rask voi tehdä suomalaista kiekkohistoriaa – ehdolla Vezina Trophyn saajaksi


Pelaajat:
Joukkueet: