“Vihaan tätä, en haluaisi lähteä” – Sibirin Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri jättivät tunteikkaat jäähyväiset joukkueelleen

Jyrki Jokipakka & Harri Säteri / Pallomeri.net

Kuten monet muutkin KHL-pelaajat, jättivät Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri Sibirin taakseen. Kaksikko piti tunteikkaan jäähyväispuheen.

Ulkopuolelta katsottuna esimerkiksi suomalaisten KHL-pelaajien tilanne näyttää sikäli yksinkertaiselta, että ainoa oikea vaihtoehto on jättää liiga taakseen ja palata kotiin. Näin suurin osa suomalaisista onkin jo tehnyt ja myös muiden maiden pelaajia on lähtenyt sekä useita vielä lähtemässä.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelaajat jättäisivät joukkueensa mielellään ja innosta kirkuen. Tämä kävi hyvin selväksi, kun Sibir Novosibirskin suomalaiskaksikko Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri jätti joukkueelleen tunteikkaat jäähyväiset.

– Kuten kaikki tietävät, olemme päättäneet lähteä kotiin. Kukaan ei pidä tästä, me emme pidä tästä. Olisimme halunneet taistella yhdessä kanssanne pudotuspelien loppuun saakka. Tässä tilanteessa meidän on kuitenkin ajateltava myös perheitämme. He ovat peloissaan kotona. Vihaan tätä, en haluaisi lähteä kotiin. En tiedä, mitä sanoa…tämä maailmantilanne…olen todella nauttinut pelaamisesta kanssanne. Tämä on hieno joukkue. Haluaisin taistella kanssanne loppuun asti, mutta perhe menee totta kai tämän kaiken edelle. Haluan kiittää teitä näistä vuosista, Säteri vuodatti tilanteesta kuvatulla videolla.

Myös Jokipakka ehti edustaa Sibiriä kolmen kauden ajan.

– “Hapa” sanoikin tuossa jo aika lailla kaiken, mitä itsekin ajattelen tilanteesta ja miksi minäkin lähden. Haluan vain kiittää kaikkia. Tämä on ollut hienoa aikaa ja olen saanut paljon ystäviä. Haluaisin pelata pudotuspeleissä, mutta tilanne on tällä hetkellä se mikä on. Meille jää kuitenkin edelleen kaikki ne yhteiset muistot näiden vuosien ajalta, Jokipakka sanoi.

Sibirin Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri jättivät tunteikkaat jäähyväiset joukkueelleen:

Katso myös: Patrik Laine tarjoili – Jakub Voracek tasoitti pelin 2,6 sekuntia ennen loppua


Pelaajat: ,
Joukkueet: