Video: Liigan tuomaripomo myönsi virheen – Lukon Anrei Hakulisen runnoma maali olisi pitänyt hylätä

Anrei Hakulisen maali / Pallomeri.net

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myönsi MTV:n haastattelussa, että Lukon Anrei Hakulisen perjantaina tekemä maali olisi tullut hylätä.

Liigan perjantain kierroksella pelattu Tappara-Lukko -ottelu ja sen tuomariratkaisut herättivät kosolti keskustelua. Nyt tapauksista on saatu vastauksia ylimmältä mahdolliselta taholta, kun Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi ratkaisuja MTV:n haastattelussa.

Rönnin mukaan ottelun voittomaaliksi jäänyt Lukon Anrei Hakulisen tekemä osuma olisi pitänyt hylätä.

Mainos alkaa

– Siinähän ei pelata kiekkoa koko ajan eli se maali piti hylätä. Se meni väärin, Rönn sanoi MTV:lle.

Rönnin mukaan sääntö, jota tapauksessa noudatetaan, menee seuraavasti:

– Jos kiekko näkyy ja pelataan mailalla kiekkoa ja patja siirtyy kiekon edessä pois asemasta. Se on ok. Tässä tilanteessa Hakulinen aloittaa ihan oikein pelaamaan kiekkoa, kun se näkyy patjan nilkan taitteessa. Sen jälkeen kiekko irtoaa lavasta, ja hän työntää pelkkää ponttoonia suunnilleen puolesta välistä patjaa taaksepäin. Siinä vaiheessa se muuttuu maalivahdin häirinnäksi, Rönn valistaa.

Samassa ottelussa hylätty Tapparan tasoitusmaali herätti valtavasti raivoa jääkiekkofanien keskuudessa, mutta tästä päätöksestä Rönn ei löytänyt ongelmia, vaan visuaalisen häirinnän takia hylätty maali hylättiin sääntöjen puitteissa täysin oikein perustein.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn paljasti, että tämä Anrei Hakulisen maali olisi pitänyt hylätä:

Katso myös: Video: JYP teki täysin älyttömän kirin viimeisellä minuutilla – kolme maalia 47 sekuntiin


Pelaajat:
Joukkueet: ,