JYPin “paitsiomaali” kuumensi tunteet – linjatuomarilta kuitenkin täydellinen pelinluku ja oikea tuomio

JYPin

JYPin tasoitusmaali tiistain Liiga-kierroksella käynnisti keskustelun siitä, miten noin selvä paitsiomaali voi mennä tuomareilta ohi.

JYP iski HIFK:n verkkoon maalin, joka varmasti monen silmään vaikutti nopealla vilkaisulla selvältä paitsiolta. Sitä se ei kuitenkaan ollut, vaan linjatuomari oli loistavalla tavalla tilanteen tasalla.

JYP heitti ensimmäisen erän loppupuolelle pitkä roikkukiekon kohti isäntien päätyä. HIFK-puolustaja Eddie Larsson tökkäsi kiekkoa keskialueen puolelle, minkä jälkeen se valui siniviivan yli. JYP-hyökkääjä Juuso Puustinen oli aikaisemmin jo ylittänyt siniviivan, minkä johdosta HIFK-pelurit sekä selostaja Antero Mertaranta olivat varmoja paitsion syntymisestä.

Ihmetys oli kuitenkin suuri, kun vihellystä ei kuulunut ja Puustinen tälläsi numeroiksi 1-1.

Myös sosiaalisessa mediassa monet huusivat paitsion perään, mutta se oli turhaa, koska kyseessä oli täysin oikea tuomio. Nimittäin kiekko tuli Larssonin toimesta alueelle, jolloin tilanne ei ole paitsio. Mikäli JYP olisi toimittanut puolestaan kiekon alueelle, niin silloin kyseessä olisi tietysti ollut paitsio.

JYPin “paitsiomaali” aiheutti ihmetystä – linjatuomarilta täysin oikea tuomio

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!


Joukkueet: