JYP-pakki Ville Ottavainen sai neljän ottelun pelikiellon – päähän kolahtanut taklaus päätti kauden etuajassa

Ville Ottavainen JYP

JYP:n Ville Ottavainen joutuu katsomaan joukkueensa viimeiset pelit katsomosta saatuaan neljän ottelun pelikiellon.

Liigan tämän kauden ehdottomiin epäonnistujiin kuuluva JYP joutuu pelaamaan kauden viimeisen ottelunsa ilman yhtä kauden harvoista valopilkuistaan, kun läpimurron tehneelle puolustaja Ville Ottavaiselle tuomittiin Lukko-ottelun jälkimainingeissa pelikielto.

Ottavainen taklasi Raumalla pelatussa ottelussa Lukon Miska Kukkosta keskialueella päähän, mutta selvisi pelissä tilanteesta tyystin ilman rangaistusta. Liiga kuitenkin tiedotti jo samana iltana, että tilannehuone oli tarkistanut taklauksen videolta ja että tilanne etenisi kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Delegaatio päätti langettaa Ottavaiselle neljän ottelun pelikiellon. Mitä ilmeisimmin sovellettava sääntökohta on päähän kohdistunut taklaus, mutta Liiga tiedotti lauantaina vain rangaistuksen keston ja varsinainen päätöslauselma julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin.

Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että jos Seattle Krakenin varaama Ottavainen pelaa ensi kaudella Liigassa, jää tästä pelikiellosta ensi kauden alkuun kärsittäväksi vielä kolme peliä.

JYP:n Ville Ottavainen sai tästä taklauksesta neljän ottelun pelikiellon:

https://twitter.com/smliiga/status/1504556513418956800

Katso myös: KooKoon Ville Meskanen ratkaisi isot pisteet jäätävällä tuurilla – kiekko sisään kahden HPK-pelaajan kautta


Joukkueet: