JYP ja Veini Vehviläinen sopimukseen – kyseessä toistaiseksi voimassa oleva lainadiili

JYP Veini Vehvilainen Kärpät Liiga / Pallomeri.net

JYP nappasi monen muun Liiga-seuran tavoin kovan lainavahvistuksen, kun joukkue nappasi Columbuksen organisaatioon kuuluvan Veini Vehviläisen.

Vehviläinen muistetaan parhaiten Kärppien paidasta, missä hän nousi Liiga-parhaiden maalivahtien joukkoon. Tilille tuli myös yksi Suomen mestaruus ja ansaitusti lopulta NHL-sopimus.

Kaudeksi 2019-2020 Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Vehviläinen ei saanut avauskaudellaan vielä tilille NHL-otteluita, mutta AHL:ssä pelejä kertyi tilille 33 kappaletta.

Nyt edessä on paluu Suomeen ainakin hetkellisesti, sillä JYP teki Vehviläisen kanssa toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen. Columbuksella on kuitenkin oikeus kutsua suomalaisvahti halutessaan takaisin rapakon taakse.

– Vehviläisen lainasopimus on selkeä vahvistus liigajoukkueemme maalivahtiosastolle ja myös merkittävä asia koko jyväskyläläiselle kiekkoyhteisölle. Halusimme tarjota omalle kasvatillemme mahdollisuuden harjoittaa ammattiaan, sekä valmistautua mahdollisimman hyvin tulevaan kauteensa Pohjois-Amerikassa. Vehviläisestä saamme kansainvälisen huipputason maalivahdin kaukaloon, sekä tavoitteellisen urheilijan pukukoppiin, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen tiedotteessa.


Pelaajat:
Joukkueet: