JYP julkisti hurjan hankinnan – Julius Honka palaa NHL:stä Suomeen

JYP Julius Honka Dallas Stars - Pallomeri.net

JYP julkisti torstaina melkoisen uutispommin, kun seura ilmoitti tehneensä ottelukohtaisen sopimuksen Julius Hongan kanssa.

Julius Honka on ollut alkukauden ilman sopimusta, kun yhteisymmärrystä ei ole löytynyt Dallas Starsin kanssa. Kun kauppaa toiseen seuraankaan ei tapahtunut, niin Honka palaa Suomeen.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Juliuksen takaisin Jyväskylään. Saamme seuraamme todellisen jääkiekon huippuammattilaisen. Odotusarvot Juliusta kohtaan ovat todella korkealla hänen vahvan pelaajahistoriansa takia. Halusimme ennen kaikkea tarjota Juliukselle paikan näyttää taitojansa, jotta hän pääsisi takaisin pelaamaan sitä sarjaa, jota hänen kuuluisi taitojensa puolesta pelata.  Molempien osapuolien tavoitteena on saada mies ripeästi takaisin NHL:ään täksi kaudeksi, jossa Juliuksen oikea taso on, kommentoi sopimusuutista urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen tiedotteessa.

Honka on pelannut NHL:ssä yhteensä 87 ottelua, mutta se lopullinen läpimurto ei ole vielä tapahtunut. Potentiaali 23-vuotiaassa puolustajassa on valtavasti, joten Honka on äärimmäisen kova vahvistus JYPille.

Jyväskylästä kotoisin oleva Honka on edustanut JYPin junioreita, mutta edustusjoukkueessa pelejä ei ehtinyt kertymään, sillä nuorukainen siirtyi Kanadan juniorisarjaan kaudeksi 2013-2014. Tämän jälkeen pelejä on tullut tilille enemmän AHL:n kuin NHL:n puolella.

Hongan sopimus on ottelukohtainen ja se sisältää ulkomaanoption.


Pelaajat:
Joukkueet: