Juventus saa ankaran rangaistuksen rikkomuksista – seuralta vähennetään 15 pistettä

Juventus Angel Di Maria
Kuva: Getty Images

Juventus on saanut todella kovan rangaistuksen kirjanpitorikkomuksistaan, joka johti jo aikaisemmin koko johtokunnan eroamiseen.

Juventuksen kirjanpidosta paljastui vakavia rikkomuksia, sillä esimerkiksi sijoittajille oli annettu virheellisiä tietoja. Tämän lisäksi kirjanpitoon oli laitettu kuitteja olemattomista liiketapahtumista. Tähän päälle Juventusta tutkittiin vielä pelaajasiirtoihin liittyvistä rikkomuksista.

Italian jalkapalloliitto julkisti rangaistuksen perjantai-iltana, kun se ilmoitti vähentävänsä Juventukselta 15 pistettä rikkomusten johdosta. Tämä tarkoittaa sitä, että sarjassa kolmantena 37 pisteellä oleva seura tippuu 22 pisteeseen. Sijoitus on vastaavasti rangaistuksen jälkeen 11.

Putoamisen kanssa Juventuksen ei tarvitse tämänkään jälkeen painia, mutta haaveet europaikoista voi haudata kokonaan.

Italian jalkapalloliitto antoi samalla myös Juventuksen entisille ja nykyisille johtohenkilöille pitkiä pannoja. Fabio Paratici on saanut 2,5 vuoden rangaistuksen, Andrea Agnelli ja Maurizio Arrivabene kahden vuoden pannat, Federico Cherubini puolestaan vuoden ja neljän kuukauden pannan ja Pavel Nedved vastaavasti kahdeksan kuukauden pannan.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1616530311545847814?s=20&t=_L5Wclu60r0Yz1jWTnVOQg

Joukkueet: