Juventuksen urheilujohtaja odottaa suurta mullistusta – ”Menemme kohti NBA-mallia”

Juventuksen urheilujohtaja odottaa suurta mullistusta – ”Menemme kohti NBA-mallia”

Juventuksen urheilujohtaja Fabio Paratici odottaa, että eurooppalaisen jalkapallon siirtojärjestelmä muuttuu radikaalisti lähiaikoina.

Italialainen urheilulehti Tuttosport uutisoi, että Juventuksen urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici uskoo jalkapallon siirtojärjestelmän kokevan suuria mullistuksia. Paratici odottaa, että jalkapallon pelaajamarkkinoilla nähdään lähitulevaisuudessa koronaviruksen takia enemmän koripallon NBA:sta tuttuja vaihtokauppoja.

Koronaviruksen aiheuttamat sarjatauot ovat iskeneet lujaa jalkapalloseurojen pankkitileille. Tilanne on herättänyt epäilyksiä sen suhteen, ettei jalkapallossa tulla näkemään viime vuosilta tuttuja massiivisia siirtoja, vaan kymmenien ja jopa satojen miljoonien eurojen kaupat ovat ainakin hetkeksi mennyttä.

NBA:ssa sekä muissa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa pelaajat itsessään ovat valuuttaa, joten pelaajat vaihtavat maisemaa vaihtokauppojen kautta. Toisaalta pelaajilla on myös mahdollisuus vaihtaa seuraa vapaana agenttina tietyn ajan jälkeen, jota harvemmin nähdään jalkapallossa varsinkaan parhaassa peli-iässä olevin pelaajin kohdalla.

Paratici odottaa rapakontakaisen ajatusmallin rantautuvan nyt myös entistä enemmän eurooppalaiseen jalkapalloon.

– Tulemme näkemään paljon vaihtokauppoja. Tämä tilanne tuo jalkapallon lähemmäksi NBA:ta. Todennäköisesti jotkut seurat, esimerkiksi saksalaiset, voivat hyötyä tästä yleisestä kriisitilanteesta, koska Saksan talous on vakaammalla pohjalla kuin muissa maissa, Paratici kertoo lehdelle.

Lue myös: Bundesliigan suurseurat auttavat pienempiään – keräsivät erittäin avokätisen kolehdin

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut