Video: Justin Gatlin jättiyllätykseen – syöksyi viime metreillä MM-kultaan

Video: Justin Gatlin jättiyllätykseen – syöksyi viime metreillä MM-kultaan

Yhdysvaltain Justin Gatlin järjesti lauantai-illalla Lontoon MM-kisoissa todellisen jymy-yllätyksen voittamalla miesten 100 metrin juoksun.

Kisasta odotettiin Usain Boltin ja Christian Colemanin kaksintaistelua, ja sellainen juoksusta näyttikin alussa tulevan. Bolt sai heikon lähdön, mutta onnistui kirimään aivan Colemanin kantaan lopussa.

Kaikkien huomion kiinnittyessä tähän kaksikkoon, ulkoradalta porhalsi 35-vuotias Gatlin, joka heittytyi ensimmäisenä maaliin ajalla 9,92. Coleman oli toinen (9,94) ja uransa viimeistä henkilökohtaista kisaa juossut Bolt lopulta kolmas (9,95).

Gatlinin voitto aiheutti lontoolaisyleisössä ikäviä reaktiota, sillä jo juoksijoiden esittelyssä kaikuneet buuaukset jatkuivat myös kisan jälkeen. Reaktio juontaa juurensa siihen, että Gatlin on urallaan kärsinyt dopingpannan vuosina 2006-2010.

– On tavallaan surullista, että saamani buuaukset olivat äänekkäämpiä kuin joidenkin saamat kannatushuudot, Gatlin ihmetteli MTV Sportin mukaan.

– Olen juoksija, olen takaisin radalla, olen kärsinyt rangaistukseni, olen tehnyt yhdyskuntapalvelua, olen ohjeistanut ja inspiroinut lapsia. En voi tehdä enää muuta.

Bolt puolusti Gatlinia lehdistötilaisuudessa.

– Hän on täällä, ja se on ok. Olen aina kunnioittanut häntä kilpailijana. Hän ansaitsee olla täällä, hän on tehnyt rajusti töitä. Kohtelen häntä kuten kaikkia muitakin urheilijoita – kilpailijana.

Justin Gatlin voittaa 100m MM-kultaa:

Jos alla oleva juoksu ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (Twitter).

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut