Toimittajalegenda räväytti kovan arvion – TPS-junnu Juraj Slafkovsky nousi TSN:n rankingissa ykkösvaraukseksi

Juraj Slafkovsky

TSN:n toimittaja Bob McKenzie julkaisi arvostetun draft-rankinginsa ja jysäytti yllätyksen, sillä Juraj Slafkovsky nousi listan ykköseksi.

Yksi kiekkomaailman arvostetuimmista toimittajista, kanadalaisen TSN-kanavan legendaarinen Bob McKenzie, julkaisi ranking-listansa koskien tämän kesän NHL-draftia ja lista piti sisällään mojovan yllätyksen, sillä TPS:n Juraj Slafkovsky oli noussut listan ykköseksi ensimmäistä kertaa.

Kanadalainen Shane Wright oli pitänyt niin McKenzien aiemmissa listauksissa kuin muissakin rankingeissa pitkään ykköspaikkaa, mutta juuri draftin alla Wright syrjäytettiin.

McKenzien metodi listan keräämiseen on se, että hän keskustelee kymmenen eri NHL-scoutin kanssa ja lista on näiden keskustelujen keskiarvo. McKenzien mukaan Slafkovsky nousi Wrightin edelle todella pienellä marginaalilla.

– Kymmenestä haastatellusta scoutista viisi sijoitti Slafkovskyn ykkösvaraukseksi ja neljä puolestaan Wrightin, McKenzie valottaa.

McKenzien listaukseen kohdistetaan aina kosolti huomiota, mutta hän myös itse aina muistuttaa, että tuloksia tulkitessa on hyvä ottaa huomioon nimenomaan metodit, jolla hän rankinginsa koostaa.

– Ensinnäkin, jos olisin haastattelut kymmentä eri scouttia, olisi jako voinut hyvinkin olla 5-4 Wrightin suuntaan, sillä kilpailu on scouttien silmissä niin tiukka. Toiseksi, rankingillamme ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä seurat haluavat ja miten he pelaajia arvioivat. Emme siis kiinnitä varausjärjestykseen minkäänlaista huomiota listausta tehdessämme, McKenzie selittää.

Miesten peleistä Slafkovskyn valttikortti

Vaikka Wrightia pidettiinkin pitkään ykkösvarauksena ja hänen sivuuttamisensa olisi yllätys, niin McKenzien haastattelemat scoutit kuitenkin muistuttavat, ettei Wrightia yleisesti ottaen pidetä varmana tähtipelaajana. Eikä tosin sen paremmin Slafkovskyakaan.

– Tämä on erikoinen varausvuosi. Kumpikaan heistä ei ole mikään pomminvarma ykkösketjun NHL-pelaaja. En sanoi, etteikö heistä voisi sellaisia kehittyä, he ovat hyvin lupaavia pelaajia, mutta toisin kuin useana muuna vuonna, ei tänä vuonna varattavana ole yhtään satavarmaa tapausta. Molemmissa pelaajissa on paljon hyvää, mutta myös sellaisia asioita, jotka pistävät miettimään, eräs haastateltu scoutti kertoi TSN:lle.

Slafkovskyn osakkeita nostivat sekä hänen ominaisuutensa mutta myös loistavat esitykset miesten peleissä.

– Hän on Wrightia isompi, hän pelaa kovempaa, hän sai tasaisemmin kilpailullisuuttaan esille ja nousi esiin kirkkaissa valoissa pelatessaan olympialaisissa sekä MM-kisoissa. Minun näkemykseni mukaan hänellä on tämän vuoden lupauksista se paras mahdollisuus nousta ykkösketjun pelaajaksi NHL:ssä, toinen TSN:n haastattelema scoutti totesi.

Tsekkaa myös: Colorado teki kyseenalaista historiaa – kolhi Stanley Cup -pystiä jo jäällä ensimmäisenä joukkueena koskaan


Pelaajat: