Video: Jukurit runnoi kiekon väkisin KalPan häkkiin – olisiko maali pitänyt hylätä?

Jukurit-KalPa kyseenalainen maali / Pallomeri.net

Jarkko Immonen vei Jukurit 3-2-johtoon KalPaa vastaan runnottuaan kiekon väkisin sisään. Maali oli vähintäänkin kyseenalainen.

Mikkelin Jukurit voitti KalPan Liigan perjantain kierroksella pelatussa kipakassa Savon derbyssä jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Jukureiden kolmannessa erässä syntynyt 3–2-johtomaali aiheutti kiivasta keskustelua pelin jälkeen, sillä maali oli vähintäänkin kyseenalainen.

Parranpärinää herättänyt maali syntyi hieman päälle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kiekko pyöri KalPa-maalivahti Juha Jatkolan edessä, päätyi hänen patjansa alle ja sieltä Jukureiden Patrik Puistola sekä Jarkko Immonen rusikoivat kiekon sekä patjan maaliviivan yli.

Tuomaristo ei mennyt katsomaan tilannetta videolta, vaan hyväksyi maalin pitkän palaverin päätteeksi. Maali merkittiin lopulta Immoselle, jolle osuma oli ottelun toinen.

KalPan joukkue protestoi maalituomiota ankarasti, mikä on vähintäänkin ymmärrettävää, sillä kiekko oli Jatkolan patjan alla ja vastaavia tilanteita on kevyemminkin perustein hylätty maalivahdin häirintänä.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen keskusteli vielä tämän jälkeen tilannetta lähimpää seuranneen päätuomari Petri Lindqvistin kanssa. Miettinen oli käyttänyt aikalisänsä reilut viisi minuuttia ennen tapausta, joten haastomahdollisuutta ei enää ollut.

Miettinen nosti maalin lehdistötilaisuudessa esiin ja oli luonnollisesti ärtynyt tapauksen johdosta.

– Meillä on hassu sääntö luotu tähän liigaan. Jos olemme käyttäneet aikalisän aikaisemmin, tuomarilla ei ole mitään mahdollisuutta mennä katsomaan videolta tuollaista epäselvää maalia. Satsataan kovasti laitteistoon ja viedään asioita eteenpäin. Ammumme itse itseämme jalkaan tuollaisella säännöllä, ettei päästä katsomaan, onko maali kyseessä vai ei. Se oli hyvin epäselvä, Miettinen kritisoi.

Jarkko Immonen runnoo kiekon KalPan maaliin ja vie Jukurit johtoon:

Katso myös: Video: ”Olisin mennyt sen videolta katsomaan” – KooKoon Ville Meskanen tuuletti koomisesti liian aikaisin


Joukkueet: ,