Jukurien koronapommin vaikutukset ylsivät Mikkeliä pidemmälle – HPK ja KooKoo asettivat U20-joukkueensa karanteeniin

Jukurit koronarypäs KooKoo HPK kuvitus / Pallomeri.net

Mikkelin Jukurien koronatartuntojen rypäs aiheutti kovia toimia myös muaalla. HPK:n ja KooKoon U20-joukkueet asetettiin karanteeniin.

Mikkelin Jukurit tiedotti maanantaina, että kolmella seuran U20-joukkueen pelaajalla oli todettu korontartunta ja altistuneita oli yli sata. Tiistaina seura tiedotti, että U20- ja Liiga-joukkueista oli löydetty yhteensä 20 koronatartuntaa ja että molemmat joukkueet valmentajineen ja toimihenkllöineen oli asetettu kahdeksi viikoksi karanteeniin.

Jukurien tartuntavyyhti ei kuitenkaan rajoittunut vain seuran omaan väkeen tai edes pelkästään Mikkeliin. Jukureiden U20-joukkue näet ehti pelata kaksi ottelua U20 SM-sarjaa. Jukurit kohtasi perjantaina 4. syyskuuta HPK:n ja 5. syyskuuta KooKoon.

Molemmat seurat tiedottivat tiistaina, että U20-joukkueet on asetettu varotoimenpiteenä karanteeniin. KooKoon mukaan joukkueen jäsenillä ei ole todettu oireita. KooKoo ei täsmentänyt tiedotteessaan, että kauanko joukkue tarkalleen ottaen tulee karanteenissa olemaan.

Mainos alkaa

HPK sen sijaan kertoi omassa tiedotteessaan, että joukkueen toiminta keskeytyy viikon ajaksi. HPK kertoo tehneensä päätöksen THL:n vahvan suosituksen myötä, mutta tiedotteessa todetaan myös, että altistumisvaara on terveysviranomaisten arvioiden mukaan vähäinen.

HPK:n mukaan toimenpiteet eivät koske Liiga-joukkuetta. Myös KooKoon Liiga-joukkue jatkaa muutoin normaalia arkeaan, mutta Jukurien tilanne aiheutti luonnollisesti sen, että 17. syyskuuta pelattavaksi aiottu harjoitusottelu Jukurien ja KooKoon välillä jouduttiin perumaan.


Joukkueet: ,,