Video: Jukurien voittomaali syntyi erikoisella yhden käden huitaisulla – edelsikö maalia paha tuomarivirhe?

Jukurien Otto Mäkinen

Mikkelin Jukurien voittomaali Savon derbyssä herätti paljon keskustelua. Maali syntyi erikoisella tavalla ja sitä saattoi edeltää paitsio.

KalPa joutui nöyrtymään kotikaukalossa paikallisvastus Mikkelin Jukureille maalein 3-1 ja Otto Mäkisen toisen erän loppuhetkillä tekemä Jukurien voittomaali jäi erityisesti kaihertamaan kotijoukkuetta.

Maali oli erittäin erikoinen, sillä Mäkinen huitaisi sen yhdellä kädellä ilmasta sisään. Maalia tarkasteltiin videolta mahdollisen korkean mailan varalta, mutta maali lopulta hyväksyttiin.

Tämä ei ollut kuitenkaan se syy, miksi KalPa kävi maalista kierroksilla. Videokuvista nimittäin vaikuttaa siltä, että maalia saattoi hyvinkin edeltää paitsio, jonka linjatuomari missasi.

Jukuri-ketjun vasemmalta edennyt laitahyökkääjä, mitä ilmeisimmin Markus Oden, on hyökkäysalueella ennen kiekkoa, mutta hän yrittää venyttää luistintaan siniviivan päälle. Twitteriin jaetulta videolta ei ole helppoa asiaa varmaksi todeta, mutta vaikuttaisi, ettei Jukuri-hyökkääjän luistin olisi aivan viivan päällä, jolloin hyökkäysalueelta tilannetta seurannut linjatuomari olisi tulkinnut tilanteen väärin.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen oli varma asiastaan pelin päätyttyä.

– Neljästä tuomarista kukaan ei nähnyt ihan selvää paitsiomaalia. Se maksoi tänään paljon. Se ei miksikään enää muutu, mutta on se anteeksiantamatonta, ettei yksikään nähnyt sitä, Miettinen puhisi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jukurien 2-1-maali syntyi erikoisella tavalla, mutta maalia saattoi edeltää myös missattu paitsio:

Katso myös: Video: Artemi Panarinin kasetti hajosi Brad Marchandiin – heitti hanskalla omasta vaihtoaitiosta


Joukkueet: ,