Jukka Jalosesta Jokereiden seuraava päävalmentaja

Sony Music Karl stollery geoff platt pekka jormakka jokerit vire khl-pudotuspelit | pallomeri.net

KHL-joukkue Helsingin Jokereiden seuraava päävalmentaja on Jukka Jalonen. Jalonen korvaa tehtävässä Erkka Westerlundin kuluvan kauden jälkeen.

Jalosen sopimus kattaa kaudet 2016-18.

“Haluamme jatkaa Jokereissa vahvan suomalaisen valmennuksen linjalla ja oli tärkeää saada kokenut sekä menestynyt valmentaja jatkamaan tätä putkea”, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

“Jalonen on rutinoitunut ja meritoitunut tekijä, joka on työskennellyt kansainvälisesti kovissa paikoissa niin maajoukkueessa kuin KHL:ssä. Hän on voittanut MM- ja SM-kultaa sekä tuntee KHL:n vaatimukset erinomaisesti.”

Westerlund aloitti Jokereiden KHL-projektin kahden vuoden sopimuksella ja projekti päättyy tähän kauteen. Tällä hetkellä Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin piikkipaikalla.

“Teimme kahden vuoden sopimuksen ja pidämme siitä kiinni. Kaikki fokus on tässä kaudessa, jolle olemme asettaneet kovat tavoitteet. Jatkamme työntekoa niitä tavoitteita kohti”, Westerlund kertoo.

52- vuotias Jalonen on valmentanut urallaan niin SM-liigassa, Suomen maajoukkueessa kuin KHL:ssäkin. Hän voitti SM-kultaa HPK:n peräsimessä kaudella 2005-06.

Leijonien päävalmentajana Jalonen toimi vuosina 2008-13. Hänen johdollaanLeijonat voitti MM-kultaa 2011 ja olympiapronssia Vancouverissa 2010. Tällä hetkellä Jalonen toimii Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

“Jokerit on loistava mahdollisuus päästä takaisin huippuseuravalmennuksen pariin. Kyseessä on paras suomalainen seurajoukkue ja paras eurooppalainen sarja. Valmentajana ei voi muuta toivoa”, sanoo Jalonen.

Lähde: www.jokerit.com