Venäjä peluuttaa junioreita EHT:llä – Jukka Jalonen: “Ei huvita yhtään pelata U20-joukkuetta vastaan”

Jukka Jalonen

EHT:lle kuuluva Karjala-turnaus avaa marraskuussa maajoukkuekauden, mutta Venäjä on päättänyt lähettää paikalle U20-juniorijoukkueen. Leijonien luotsi Jukka Jalonen ei tästä asiasta ole mielissään.

Venäjän päätöstä on arvosteltu laajalti, sillä EHT:n säännöissä lukee selvin kirjaimin, että Karjala-turnaus on miesten turnaus.

– Voihan Venäjä aina vedota, että kaikilla pelaajilla on koronaa ja muuta. KHL:ssä on ollut korona yli 300 pelaajalla ja silti sarja pyörii, Jalonen hymähti IS:n mukaan.

Jalonen sanoo, että asiat voisivat näyttäytyä erilaisessa valossa – ja koko turnaus voisi olla varsin erilainen – jos Venäjän sooloilua ei olisi tapahtunut.

“Tämä on A-maajoukkueturnaus”

– Kyse ei ole siitä, että en arvostaisi Venäjän U20-joukkuetta. Olisimme voineet vaikka kaikki maat pelata U20-joukkueilla, jos tästä olisi keskusteltu ja näin olisi sovittu hyvissä ajoin. Mutta tämä on A-maajoukkueturnaus. On ollut jo todella pitkän aikaa, Jalonen painotti.

Jalosella oli myös selkeä mielipiteensä tulevasta.

– Erikoinen juttu. Voin sanoa suoraan, että ei huvita yhtään pelata U20-joukkuetta vastaan. Pelataan tietenkin jos on pakko, mutta ei kyllä kiinnosta pätkääkään, Jalonen jyrähti.

Karjala-turnaus pelataan 5.11. – 8.11. välisenä aikana.


Joukkueet: