IL: Jukka Jalonen kommentoi NHL-vahvistusten kohtaloa – ”Ajatus on, ettei Pohjois-Amerikasta tule ketään”

Suomi Jukka Jalonen
Kuva: Getty Images

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Iltalehden haastattelussa viimeisimmät tiedot kevään jääkiekon MM-kisoihin liittyen.

Jääkiekon MM-kisat tullaan pelaamaan touko-kesäkuussa Latviassa, mutta miettimistä riittää ennen turnauksen alkua, jotta koronapandemia ei tule sotkemaan suunnitelmia. Ainakaan vielä mitään kuplaa ei ole tiedossa, vaan turnaus pelattaisiin normaaliin tapaan.

– Miesten MM-kisat ei tule olemaan niin sanotut kuplakisat. Se on tämän hetken tieto. Mutta kuten sanoin, odottelemme ohjeita, sanoo Jukka Jalonen Iltalehdelle.

Yksi puhuttavimmista asioista joka kevät on NHL-vahvistusten kohtalo. Nyt tilanne on entistä hankalampi, kun matkustaminen on niin haastavaa eri maiden ja maanosien välillä. Tämä tulee varmasti näkymään myös NHL-vahvistusten määrässä. Jalonen ei hirveästi haihattele mahdollisten NHL-pelaajien perään.

– Ajatus on, ettei Pohjois-Amerikasta tule ketään. Kaikki mitä sieltä saamme, on plussaa. Emme häiritse isommin pelaajia siellä kesken kauden. Kun pelit ovat ohi, soittelemme pelaajille, Jalonen sanoo IL:lle.

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma on Leijonien osalta kova, sillä heti lohkovaiheessa vastaan asettuu sekä Kanada että USA. Toki mahdollisten NHL-pelaajien poisjäänti turnauksesta olisi varmasti Suomelle jopa hyvä asia.