Jääkiekkoliitto ei löytänyt uutta urheilupomoa – Jukka Jalonen saa reilusti lisää vastuuta

Jukka Jalonen

Jääkiekkoliitto tiedottaa, että A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen saa lisää vastuuta, kun liitto delegoi huippu-urheilujohtajan tehtävät.

Jääkiekkoliiton paletti menee kokonaan uusiksi urheilujohtamisen kannalta, kun liiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama loikkaa TPS:n palvelukseen. Liitto tiedottaa organisoivansa urheilujohtonsa väliaikaisesti uudelleen, kun Uramalle ei ollut tarjolla mitat täyttävää korvaajaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen ja nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen jakavat Uraman jättämät tehtävät keskenään ja näin liitto voi rauhassa etsiä Uramalle korvaajan.

– Meillä on maan paras jääkiekon sisältöosaaminen talossa valmiina. Koska Uraman ilmoitettua lähdöstään potentiaalisilla seuraajaehdokkailla oli jo sitovat sopimukset ensi kaudesta, päädyimme organisoimaan työtehtävät ja vastuualueet väliaikaisesti uudelleen. Mielestämme saimme rakennettua olemassa olevista palasista hyvän ratkaisun, jolla huippu-urheilua voidaan tukea ja kehittää myös ylimenokauden aikana, toimitusjohtaja Matti Nurminen totesi liiton tiedotteessa

Jalonen luonnollisesti kantaa suuinta vastuuta ja johtaa jatkossa U16–U20-ikäluokkien valmennusta, johon kuuluu muun muassa maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu, analysointi. Hänen vastuulle tulee myös Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen ja seurayhteistyö. Jalonen myös toimii asiantuntijana muun muassa Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmässä ja on liiton valmennusvaliokunnan jäsen.

Lue myös: Jatkoaika: Telia teki miljoonatappiot Liiga-sopimuksella – tavoittelee jopa 5,3 miljoonan euron korvausta


Pelaajat: