IS: Jukka Jalonen ottaa kantaa harjoittelukohuun – “Tällä hetkellä pitäisi harjoitella yksin”

Jukka Jalonen

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen asettui IS:n haastattelussa selkeän kielteiselle kannalle viime päivinä puhuttaneeseen harjoittelukohuun.

Liigaseurojen harjoituskauden alku on herättänyt voimakasta keskustelua siitä tulisiko pelaajien harjoitella edes pienryhmissä, jotka ovat valtion linjaamien kokoontumisrajoitusten puitteissa, kuten muutama seura on tehnyt.

Keskustelu sai kosolti lisää virtaa, kun TPS:n A-juniorien pelaajalla todettiin koronavirustartunta. Pelaaja sai tartunnan TPS:n tiedotteen mukaan vapaa-ajalla, mutta tartunnan saanut A-juniori oli altistanut kaksi liigarinkiin kuuluvaa pelaajaa, jotka ovat nyt karanteenissa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti asiaan kantaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tällä hetkellä pitäisi harjoitella yksin eikä edes pienryhmissä. En lähtisi ottamaan sitä riskiä että pelaajat voivat tartuttaa toisensa. Tämä ei ole oikea paikka hakea kilpailuetua. Onneksi monet seurat ovat tajunneet tämän, Jalonen toteaa.

Jalonen on sitä mieltä, että suuri osa pelaajista kykenee myös itsenäiseen harjoitteluun.

– Karkeasti arvioituna 70 prosenttia pelaajista harjoittelee hyvin. 15 prosenttia harjoittelee erinomaisesti ja 15 prosenttia huonommin, Jalonen näkee.

Jalonen näkee tilanteessa myös mahdollisuuksia. Hänen mukaansa pelaajien on nyt pakon edessä opittava entistä omatoimisemmiksi.

– Totta kai ryhmässä harjoittelussa on etuja ja olisi hyvä, jos joku olisi valvomassa pelaajien suorituksia. Ei se kuitenkaan katastrofi ole, jos pelaajat valmistautuvat yhteen kiekkokauteen omatoimisesti. Sitä paitsi tässä on nyt motivoituneille pelaajille loistava tilaisuus erottua massasta. Jos harjoittelee seuraavat 3–4 kuukautta paremmin kuin muut, niin se näkyy varmasti syksyllä, Jalonen muistuttaa.

Lue myös: SaiPan kotihallin tulipalon syttymissyy selvisi – ala-asteikäiset pojat tunnustivat tuhopolton


Pelaajat: