Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana – uusi sopimus kestää kevääseen 2024

Jukka Jalonen

Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, että Jukka Jalonen jatkaa miesten maajoukkueen päävalmentajana aina kevääseen 2024 saakka.

Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, ettei Leijonien seuraavaa päävalmentajaa tarvitse vielä alkaa spekuloimaan. Liitto tiedotti keskiviikkona, että Jukka Jalonen on allekirjoittanut sopimuksen, jonka myötä Jalonen jatkaa Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana aina kauden 2023–24 loppuun.

– Tämä on hyvä paikka työskennellä ja maajoukkueessa on oikeanlainen pöhinä päällä. Meillä on arvoturnauksiin lähdettäessä aina mahdollisuus menestyä, mistä kuuluu kiitos taitaville pelaajille ja sitoutuneelle, äärimmäisen ammattitaitoiselle johtoryhmälle, Jalonen perustelee päätöstään liiton tiedotteessa.

Sopimus sisältää näin ollen siis ensi keväänä Tampereella pelattavat MM-kotikisat ja Tshekissä pelattavat MM-kisat keväällä 2024.

– Myös mahdollinen World Cup talvella 2024 luonnollisesti kiinnostaa minua valmentajana, Jalonen lisää.

A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen luonnollisesti iloitsee Jalosen jatkosta

– On hieno homma, että Jukka jatkaa ja asiasta saatiin sovittua näin hyvissä ajoin. Tämä antaa A-maajoukkueelle rauhan keskittyä tuleviin tapahtumiin, edessä on taas erityislaatuinen kausi, kun pääsemme toisen kerran peräkkäin pelaamaan MM-mitaleista kotiyleisön edessä, Lehtinen tunnelmoi.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela puolestaan korostaa Jalosen merkitystä koko Suomi-kiekon kehittämisessä.

– A-maajoukkueen ohella Jukka tekee laajasti työtä koko suomalaisen jääkiekon eteen. Tämä työ ei välttämättä näy ulospäin, mutta sillä on valtavan iso merkitys Suomi-kiekon kokonaisuudessa.

Jalosen vastuulle kuuluvat Leijonien valmentamisen lisäksi mm. Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö, poikien U20-U16 -ikäluokkien valmennuksen johtaminen sekä maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu ja analysointi. Hän myös edustaa suomalaista jääkiekkoilua erilaisissa työryhmissä.

Jalosen tuoreeseen sopimukseen sisältyy aiemman sopimuksen tavoin niin sanottu NHL-pykälä, jonka puitteissa Jalosella on siis mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden.

Tsekkaa myös: Kabinettidraamaa Veikkausliigassa – Interin protesti meni läpi, AC Oulu menettää turkulaisilta saadut pisteet


Pelaajat:
Joukkueet: