Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana! – “Tulokset puhuvat puolestaan”

Jukka Jalonen

Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina, että Jukka Jalonen jatkaa A-maajoukkueen päävalmentajana. Jalosen tuore kontrahti yltää kevään 2023 MM-kisoihin saakka.

Sopimus sisältää myös option kaudesta 2023-2024. Jääkiekkoliitossa ollaan – syystäkin – oltu tyytyväisiä Jalosen tekemiseen Leijonien käskyttäjänä, mutta myös muihin ansioihin.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi tiedotteessa.

Myös Jalosen sanoista paistaa tyytyväisyys.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen kiittää.

Sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä. Tämän puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua.

Jalonen on luotsannut Leijonat kahteen MM-kultaan sekä muun muassa olympiapronssille. Tämän kevään MM-kisoista kotiintuomisina oli hopeinen mitali.

Tsekkaa myös: Lohkot vuoden 2022 MM-kisoihin selvillä


Pelaajat: