Elmo: Jukka Jalonen kantaa huolta kotimaisesta fysiikkavalmennuksesta – “Aikamoista sekametelisoppaa”

Jukka Jalonen

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paljastaa Elmo-lehden haastattelussa huolensa suomalaisen jääkiekon fysiikkavalmennuksen tilasta.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sai lisää vastuuta Jääkiekkoliitossa, kun TPS:n leipiin siirtyneen huippu-urheilujohtaja Rauli Uraman tehtävät jaettiin Jalosen ja U20-maajoukkueen päävalmentajan Antti Pennasen kesken.

Jalosen tehtäviin kuuluu seuraavan vuoden ajan muun muassa nuorten maajoukkuevalmennuksen johtaminen, Suomen jääkiekon painopisteiden rakentaminen ja asiantuntijatehtävät Suomen olympiakomiteassa ja Jääkiekkoliiton valmennusvaliokunnassa.

Jalonen paljasti urheilulehti Elmon haastattelussa huolensa suomalaisen fysiikkavalmennuksen suhteen.

– Meillä on suomalaisessa jääkiekossa paljon petrattavaa fysiikkapuolella. Se on asia, jossa täytyy nostaa kissaa pöydälle. Esimerkiksi nuorten maajoukkuepelaajien testitulokset eivät ole ihan hirveän hääppöisiä, Jalonen toteaa.

Jalosen mukaan fysiikkavalmennukseen tarvitaan selkeyttä ja linjauksia.

– Fysiikkaa harjoitellaan aika lailla eri tavalla eri seuroissa. Se on aikamoista sekametelisoppaa tänä päivänä. Olen huolissani sen asian suhteen. Varsinkin nuoremmissa maajoukkueikäluokissa jalkojen voimanopeusominaisuuksissa ja kimmoisuudessa on paljon kehitettävää. Jääkiekko on tänä päivänä vahvasti luisteluvoimalaji. Myös aerobisen kestävyyden osa-alueilla riittää työmaata, Jalonen näkee.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Maalivahti paikkasi aivopierunsa kyseenalaisella niitillä


Pelaajat: