Jenkkipakki kertoo rajusta KHL-arjesta – lääkäri piikitti morfiinia, sitten poksahti

Josh Hennessy KHL-aikojen muistelu / Pallomeri.net

Jenkkipuolustaja Josh Hennessy kertoi podcast-vierailullaan hurjan tarinan KHL-vuosistaan, jolloin hän pelasi nilkka murtuneena.

Josh Hennessy pelasi kolme kautta KHL:ssä ja innostui muistelemaan Spittin chiclets -podcastissa Venäjän reissunsa kokemuksia, joista yksi tapahtumasarja nousi ylitse muiden.

Hennessy pelasi syksyllä 2013 Vitjazin paidassa. Hän sai kovan iskun nilkkaansa, kun kiekko mäjähti siihen. Hennessyn jalka kuvattiin, mutta kuvista ei löytynyt murtumaa.

Kun diagnoosi oli mikä oli, niin Hennessy komennettiin laatikkoon ottelua Kazania vastaan. Hennessy lämmitteli aamujäillä maalivahteja, koska jalka ei sietänyt lainkaan luistelua. Nilkka oli myös niin pahasti turvonnut, että luistinta oli vaikea saada jalkaan.

Mainos alkaa

Ennen peliä Vitjazin lääkäri tuikkasi Hennessyn ahteriin ensin miedompaa kipulääkettä. Kun se ei auttanut, niin lääkäri piikitti kylmästi morfiinia Hennessyn toiseen poskeen.

– Vedin pari vaihtoa. Sitten tuli taas olo, ettei tästä tule mitään. Saimme kuitenkin ylivoiman. Ajattelin, että kyllähän sen voisi vielä vetää.

Puolustaja kaarsi maalin taakse ja yritti vaihtaa suuntaa. Jalasta kuului poksahdus, kun nilkka petti totaalisesti.

– Kipu oli hirvittävä. Olin aivan paniikissa. Huusin valmentajalle. Joukkueemme lääkäri sanoi yhä, ettei hän uskonut nilkan olevan murtunut. V***n idiootti. Minulla on kyllä ollut kolhuja, mutta nyt makasin ambulanssissa vamman vuoksi, Hennessy kertaa.

Kazanissa nilkka kuvattiin uudestaan. Tällä kertaa mikään ei ollut epäselvää ja murtuma todettiin. Hennessyn venäläinen agentti otti homman haltuun ja kertoi tietävänsä loistavan sotilaslääkärin Moskovassa, joka oli operoinut useita huippu-urheilijoita.

Lääkäri suositteli, että leikkaus kannattaisi tehdä nopeasti, joten Hennessy maksoi 600 dollarin suuruiseksi sovitun taksan käteisellä ja leikkausvalmistelut alkoivat välittömästi. Varttia myöhemmin hän oli jo leikkauspöydällä odottamassa nukutusta. Leikkauksen jälkeen Hennessy herätettiin samalta pöydältä läpsimällä poskille.

Sairaalassa vietetyn vuorokauden jälkeen Hennessy sai luvan poistua. Lentoa Yhdysvaltoihin olisi pitänyt odottaa viikko, mutta hän pyysi leikkauksen tehneeltä lääkäriltä vahvoja kipulääkkeitä, koska aikoi suunnata suoraan lentokentälle.

– Niitä ei herunut, mutta lääkäri kysyi minulta, juonko alkoholia. Hän sanoi, että minun pitäisi ehdottomasti juoda lennolla, Hennessy kertoo.

Kotiin päästyään hän meni jälkitarkastukseen, jossa Boston Bruinsin lääkärit arvioivat nilkan tolan. Yllätyksekseen Hennessy sai kuulla hyviä uutisia.

– He sanoivat, että venäläislääkäri oli tehnyt hyvää työtä, Hennessy päätti tarinansa.

Lue myös: Bundesliigan suurseurat auttavat pienempiään – keräsivät erittäin avokätisen kolehdin