Josban pelaaja veti M-Teamin maalivahtia polvella pataan – tuloksena kahden ottelun pelikielto

Josban Eetu Nevalainen / Pallomeri.net

Salibandyn divarissa jaettiin pelikieltoa, kun Josban Eetu Nevalainen vetäisi M-Teamin maalivahtia Marcel Straubhaaria polvella päähän.

M-Team ja Josba tahkoivat ennen joulutaukoa salibandyn divarissa harvinaisen vähämaalisen trillerin, joka kääntyi kotijoukkueelle rankkarikisan jälkeen maalein 2-1. Ottelu poiki myös jälkiseuraamuksia, sillä pääsarjojen kurinpitodelegaatio tiedotti uuden vuoden alkajaisiksi tuomitusta pelikiellosta.

Kurinpito on määrännyt Josban Eetu Nevalaiselle kahden ottelun pelikiellon polviosumasta M-Teamin maalivahti Marcel Straubhaariin.

– Ylivoimahyökkäyksessä Josban Nevalainen laukoo ja M-Teamin Straubhaar torjuu pallon. Pallo jää Straubhaarin eteen pomppimaan ja Nevalainen yrittää tavoitella sitä vasemmalla jalallaan. Tämän seurauksena hänen jalkansa osuu Straubhaaria päähän ja Straubhaar kaatuu osuman jälkeen. Straubhaar on jo tullut valmiiksi vastaan maalivahdin alueen ulkopuolelle, mutta hän ei tee mitään sivuttaisia tai vastaantulevia liikkeitä ennen osumahetkeä. Näin ollen hän ei ole omalla toiminnallaan edesauttanut osuman syntyä. Nevalainen puolestaan suuntaa maalin ohi ja on jo etenemässä ohi maalin sekä maalivahdin, mutta huomatessaan pallon jäävän pomppimaan Straubhaarin eteen, pyrkii hän ottamaan sen mukaan jalallaan tai osumaan siihen. Nevalaisen toiminta tilanteessa on moitittavaa ja varomatonta. Nevalaisen liike sinällään on oikean suuntainen, mutta viime hetken jalan nosto aiheuttaa kontaktin ja vaaratilanteen, kurinpitodelegaation päätöksessä perustellaan.

Josban Eetu Nevalainen kolauttaa M-Teamin Marcel Straubhaaria polvella päähän ja saa kahden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Kiekko-Espoolta radikaali ratkaisu jatkoajalla – otti veskarin pois ja omissa kolisi