Video: Josba-pelaaja määrättiin pelikieltoon – jysäytti vastustajaa kyynärpäällä kupoliin

Juuso Lehtiniemi Josba pelikielto / Pallomeri.net

Salibandyn Divarissa nähtiin ruma tempaus, kun Josba-pakki Juuso Lehtiniemi veti vastustajaa kyynärpäällä päähän.

Lauantaina 16.1. pelattu salibandyn Divarin ottelu Rangers-Josba poiki jatkoseuraamuksia, kun Josban puolustaja Juuso Lehtiniemi asetettiin kahden ottelun pelikieltoon.

Rangersin Justus Mustonen karvasi maalin takana Lehtiniemeä ja Mustosen ehtiessä Lehtiniemen sivulle tämä heilautti oikeaa käsivarttaan taaksepäin osuen Mustosta kyynärpäällään päin taulua. Erotuomari oli aitiopaikalla ja tuomitsi tilanteesta pelirangaistuksen.

– Lehtiniemen käden liike on voimakas ja käsi nousee korkealle Lehtiniemen sivulle osuen lähes pystyasennossa ollutta Mustosta päähän. Lehtiniemen olisi pitänyt ymmärtää, että voimakas ja korkea käden liike taaksepäin kohti vartalokontaktissa olevaa pelaajaa, voi aiheuttaa vaarallisen osuman. Katson, että Lehtiniemi on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, toteaa pääsarjojen kurinpitäjä päätöksessään.

Mainos alkaa

Mielenkiintoinen sivujuonne tapauksessa on se, että Josba katsoi vastineessaan, että Mustonen esti jalallaan Lehtiniemen etenemistä aiheuttaen vartalon kiertymisen sekä käden heilautuksen ja että seura toivoo erotuomareilta sekä kurinpidolta päättäväisempiä toimia tilainteissa, jossa pelaaja suorittaa vastustaja polviin ja jalkoihin kohdistuvaa estämistä jaloillaan.

Josba-pakki Juuso Lehtiniemi sai tästä tilanteesta kahden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: NHL-tuomarin peli lähti kehnosti käyntiin – otti lentoa heti ensimmäisessä aloituksessa