Hurja väite: Valehteliko Michael Jordan supersuositussa The Last Dance -dokumentissa? – “Siinä ei ole mitään järkeä”

Michael Jordan eniten tienanneet urheilijat / Pallomeri.net

Michael Jordan on ollut keskiössä viime viikot, kun miehen Chicago Bulls -urasta kertova The Last Dance -dokumentti on kerännyt suosiota ympäri maailman.

ESPN:n ja Netflixin tuottama dokumentti on tarjoillut ainutlaatuista materiaalia Chicago Bullsin dynastiasta, joka johti kuuteen NBA:n mestaruuteen. Joukkueen ehdottomasti suurin tähti oli Jordan, jota pidetään historian parhaimpana koripalloilijana.

Jordanin tarinat ovat joutuneet nyt suurennuslasin alle, sillä dokumentissakin äänessä oleva Sam Smith ei allekirjoita kaikkia dokumentin väitteitä. The Jordan Rules -kirjan kirjoittanut Smith väittääkin, että kaikkien aikojen koripalloilija väritti oikein huolella.

Michael Jordan kertoi dokumentin viimeisessä jaksossa, että hän, Scottie Pippen, Dennis Rodman ja Phil Jackson olisivat saattaneet jatkaa kuudennen mestaruuden jälkeen Bullsissa, mikäli jatkosopimuksia olisi tarjottu.

– Se oli räikeä valhe Michaelilta. Minä tiedän totuuden, Smith sanoi Bonta, Steiny & Guru -radio-ohjelmassa.

Yksi dokumentin hurjimmista tarinoista oli Jordanin saama ruokamyrkytys kesken vuoden 1997 finaalisarjan Utahia vastaan. Jordan kertoi ruokamyrkytyksen johtuneen pizzasta, joka miehelle tuotiin viidennen finaalin aattona.

– Se pizzajuttu ja myrkytys. Siinä ei ollut mitään järkeä, Smith jatkoi paljastuksiaan.

Myös Chicago Bullsissa Jordanin pelikaverina pelannut Horace Grant tyrmää dokumentin tarinat.

– Sanoisin dokumentin olleen viihdyttävä. Mutta me, jotka olimme siellä joukkuekavereina, tiedämme, että se on 90-prosenttisesti valetta, Grant jysäytti Daily Mailin mukaan.


Pelaajat:
Joukkueet: