HIFK:n Jordan Schmaltz sai lopulta pelikiellon – TPS joutui viemään törkeän iskun erikseen kurinpidon syynättäväksi

Jordan Schmaltz HIFK / Pallomeri.net

Lauantai-illan kuumin puheenaihe oli HIFK-pakki Jordan Schmaltz ja hänen järjetön kirvesiskunsa, jota Liiga ei vienyt kurinpitokäsittelyyn.

HIFK:n ja TPS:n välisen puolivälieräsarjan neljäs ottelu oli erittäin maalirikas ja kuuma. TPS pelasi tyrmäävän ensimmäisen erän mennen 4-0-johtoon ja tämän jälkeen HIFK:n Jordan Schmaltzin kasetti petti rumasti.

Schmaltz luisteli TPS:n kultakypärän Markus Nurmen kiinni ja mätkäisi aivan järjettömän kirvesiskun Nurmen käteen. Tuomaristo heitti Schmaltzin ottelusta ulos, mutta ottelun päätyttyä kuultiin kummia. Liiga näet tiedotti, ettei Tilannehuone veisi Schmaltzin tapausta lainkaan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Päätös olla antamatta rangaistusta keräsi laajalti kritiikkiä ja yllättäen ääni muuttuikin kellossa. Vielä sunnuntaina klo 13, kun illan kokoonpanot julkaistiin, oli Schmaltz lähdössä normaalisti Turkuun pelaamaan viidettä puolivälierää. Reilua tuntia myöhemmin Liiga kuitenkin ilmoitti, että Schmaltz saa sittenkin kahden ottelun pelikiellon.

Liiga ei reagoinut asiaan julkisen paineen takia, vaan TPS käytti kurinpitosääntöjen antamaa oikeuttaan ja pyysi kurinpitodelegaatiota tutkimaan tapauksen.

– Ottelussa pelanneilla joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ottelussa sattunut tilanne, mistä kuuluisi joukkueen näkemyksen mukaan määrätä ottelurangaistus, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tilanteesta rangaistusta. Jos joukkue haluaa käyttää oikeuttaan saattaa tilanne kurinpitokäsittelyyn, sen tulee toimittaa Liigan toimistoon ottelua seuraavana päivänä klo 12.00 mennessä sähköpostitse kirjallinen käsittelypyyntö. Mikäli käsittelypyyntö ei johda rangaistukseen, tulee käsittelypyynnön tehneen joukkueen maksaa Liigalle käsittelymaksuna 5000 euroa, todetaan Liigan kurinpitosääntöjen 20. pykälässä.

HIFK:n Jordan Schmaltz sai törkeästä iskustaan kahden ottelun pelikiellon, mutta vasta, kun TPS teki asiasta tutkintapyynnön:

https://twitter.com/smliiga/status/1510575045202092037

Katso myös: Vastustaja yritti antaa perstaklin – Jani Hakanpää rullasi tyynesti yli


Joukkueet: