Salibandymaajoukkueen Joonas Pylsy sai aivoverenkierron häiriön – joutui jäämään Sveitsiin, kun muut palasivat kotiin

Joonas Pylsy

Suomen salibandymaajoukkueen pelaaja Joonas Pylsy sai karmivia uutisia kesken MM-kisojen, kun hänellä todettiin aivoverenkierron häiriö.

Joonas Pylsyä ei nähty Suomen kahdessa ensimmäisessä salibandyn MM-kisojen alkusarjan ottelussa, mutta kolmannessa pelissä Norjaa vastaan hänen oli tarkoitus pelata. Toisin kuitenkin kävi. Pylsy joutui jäämään sivuun kesken alkulämmittelyn.

Pylsy sai verryttelyn aikana lihaskrampin ja huimauskohtauksen. Hänet toimitettiin nopeasti areenan ensiapuhuoneeseen ja sieltä ambulanssilla sairaalaan. Sairaalassa uutiset olivat pysäyttäviä. Lääkärit totesivat tutkimusten jälkeen, että Pylsyllä on aivoverenkierron häiriö. Muu joukkue on jo matkannut Suomeen, mutta Pylsy toipuu edelleen samaisessa zürichläisessä sairaalassa.

– Halusimme tulla asian kanssa lyhyesti ulos. Puhelin on niin täynnä viestejä ja erilaisia spekulaatioita liikkuu. Ennen ulostuloa halusimme odottaa kriittiset päivät toipumisen osalta ja varmistua, ettei tule takapakkia. Tässä on eletty painajaista viime päivät. Nyt tila on kuitenkin menossa vakaammaksi. Tulevat kuukaudet keskitymme täysillä kuntoutukseen ja parantumiseen. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja rauhaa. Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa enempää, Pylsy kommentoi yhdessä vaimonsa kanssa Ylelle.

Pylsy huilasi edellä mainitut kaksi ensimmäistä ottelua flunssan oireiden takia. Sunnuntaina Pylsylle tehtiin sairaalassa laajat testit ja hän sai flunssan osalta terveen paperit sekä myös peliluvan Norja-otteluun paikalliselta olympiatason lääkäriltä.

– Jonkun verran on spekuloitu, että oliko flunssa turnauksesta nyt hoidettavien oireiden taustalla. Niiltä huhuilta haluamme leikata siivet. Se ei liity tapaukseen mitenkään, Pylsy totesi.

Tsekkaa myös: Saksalaispelaaja nöyryytti Suomea jäätävällä ilmaveivirankkarilla salibandyn MM-kisoissa


Joukkueet: