Joonas Mäkipelto teki huiman maailmanennätyksen leuanvedon 70-kiloisten sarjassa

Joonas Mäkipelto

Suomalainen Joonas Mäkipelto rikkoi 70-kiloisten sarjan maailmanennätyksen lauantaina Espoossa järjestetyissä kilpailuissa.

Normaalisti yli 80 kiloa painava Mäkipelto tiputti hurjasti painoaan, jotta pääsi osallistumaan 70-kiloisten sarjaan. Tavoite onnistui ja mies nähtiin Espoossa mukana.

– Yli 80 kilosta lähdettiin tiputtamaan painoa. Silloin rasvaprosentti oli 9,5. Joten pudotettiin rasvat alle 4:ään prosenttiin, ja tässä on lopputulos. Kyllä kulki, ei voi olla kuin tyytyväinen, Mäkipelto kertoo SLRY:n tiedotteessa.

Mainos alkaa:

Jälki oli suorastaan maagista, sillä Mäkipelto painoi 70-kiloisten sarjan maailmanennätyksen uusiksi, kun salolainen teki 88 leukaa.

– Kerrankin tuli totaalinen onnistuminen ja parempi tulos kuin treeneissä ikinä, Mäkipelto sanoo SLRY:n tiedotteessa.

– Tämä oli monen kuukauden totaaliduuni. 230 tuntia kuukaudessa töitä, kovaa treenaamista soudun MM-kisoihin, dieetti samaan aikaan päällä ja kaikki kotihommat, niin ei ole missään tapauksessa ollut helppoa. Tämä on ollut äärimmäisen vaikea ja pitkä tie. Nyt voi sanoa ensimmäistä kertaa, että on ansaittu voitto ja ansaittu tulos, suomalainen jatkaa haastattelussa.

Mäkipellon nimissä on myös 90-kiloisten sarjan maailmanennätys 67 leualla.

Joonas Mäkipelto ja 88 leukaa


Pelaajat: