RS: Joonas Donskoi voi joutua lopettamaan uransa – “Alkuun silmät eivät oikein pelittäneet “

Joonas Donskoi Seattle Kraken

Seattle Krakenin Joonas Donskoi on ollut koko kuluvan NHL-kauden sivussa. Nyt Donskoi paljasti Raahen Seudulle mistä on kyse.

Joonas Donskoi katosi urheilumaailman silmistä syyskuun lopussa. NHL-seura Seattle Krakenia edustava Donskoi oli valmistautumassa normaalisti alkavaan kauteen, kun suunnitelmat menivät yhtäkkiä täysin uusiksi.

Krakenin ja Vancouver Canucksin välisessä harjoitusottelussa Donskoi törmäsi ketjukaveriinsa ja löi päänsä jäähän. Donskoi ei antanut haastatteluja loukkaantumisen jälkeen, mutta nyt hän päätti avautua episodista ja sen seurauksista Raahen Seutu -lehdelle.

Törmäyksen seuraukset ovat olleet kovat. Donskoi ei ole vieläkään kyennyt treenaamaan jäällä. Aivotärähdys oli hänen uransa seitsemäs ja toipuminen on kestänyt aiempaa pidempään.

– Alkuun silmät eivät oikein pelittäneet. Niitä joutui jumppaamaan, Donskoi paljasti haastattelussa.

Oireet eivät tällä kertaa kadonneet muutamassa viikossa.

– Huimailu ja pääkipu ovat olleet ne suurimmat oireet. Kyllä se aina säikäyttää ja pistää miettimään, varsinkin kun niitä alkaa olla monta, Donskoi pohti.

Donskoilla on 1,5-vuotias poika, joten hän on luonnollisesti huolissaan omasta terveydestään.

– Pitäisi olla toiminnallinen isä vielä monta kymmentä vuotta. Totta kai niiden edellä tehdään ratkaisut, että miten tästä jatketaan.

Uran päättyminen on ehdottomasti varteenotettava mahdollisuus, mutta Donskoi ei ole ainakaan vielä valmis siihen.

– En ole oikein miettinyt, että ura olisi ohi. Ajatus on, että vielä mennään takaisin. Nyt on ollut tarpeeksi hommaa kuntouttamisessa, joten en ole jaksanut sekoittaa päätäni niillä ajatuksilla, Donskoi sanoi.

Donskoin sopimus Seattlen kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Tsekkaa myös: Liiga-kauden komein suoritus! HPK:n Daniel Lebedeff venyi mykistävään torjuntaan


Pelaajat:
Joukkueet: