Karu uutinen NHL:stä – Joonas Donskoi joutuu lopettamaan uransa vasta 31-vuotiaana

Joonas Donskoi Seattle Kraken

Koko viime kauden pelaamatta ollut Joonas Donskoi tiedotti, että hän joutuu lopettamaan uransa vasta 31-vuotiaana.

Maanantaina kuultiin surullisia uutisia, kun hyökkääjä Joonas Donskoi ilmoitti joutuvansa lopettamaan uransa loukkaantumisen vuoksi vasta 31-vuotiaana. Syynä on Donskoin viime vuoden harjoituskaudella kärsimä aivotärähdys, joka piti hänet koko viime kauden sivussa.

– Urani aikana kärsimien useiden aivotärähdyksen jälkeen päätin lopettaa jääkiekkourani. On äärimmäisen vaikeaa päästää irti jostakin, johon on panostanut koko elämänsä, mutta tässä vaiheessa tiedän, että se on oikea päätös oman hyvinvointini ja tulevaisuuteni kannalta. Sain elää unelmaani NHL-pelaajana, josta olen erittäin siunattu ja kiitollinen. Luulen, että pystyin saavuttamaan oman potentiaalini, mikä oli aina suurin tavoitteeni, Donskoi totesi Instagram-päivityksessään.

Joonas ehti pelata NHL:ssä yhteensä seitsemän kautta Colorado Avalanchen, San Jose Sharksin ja Seattle Krakenin riveissä.

– Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman useita ihmisiä, jotka auttoivat minua matkan varrella. Kiitos Sharksille, Avalanchelle ja Krakenille. Oli kunnia olla osa näitä kolmea maailmanluokan organisaatiota. Kaikille joukkuetovereille, valmentajille, huoltajille, lääkäreille, toimistoväelle ja faneille: kiitos elämäni parhaista vuosista. Tapasin hyvin monia ihmisiä ja sain elinikäisiä ystäviä, jäällä ja sen ulkopuolella, Donskoi sanoo.

Viimeiseksi Donskoi jakoi henkilökohtaisia kiitoksia läheisilleen.

– Kiitos Steve Bartlettille ja koko Bartlettin perheelle, jotka edustivat minua koko NHL-urani ajan ja auttoivat minua siirtymään jääkiekon jälkeiseen elämääni. Kiitos vaimolleni Devinille, en tiedä, missä olisin ilman sinua. Olen ollut sivussa useita kertoja viime vuosien aikana ja olet aina ollut mukanani ja tukenut minua joka päivä. Odotan innolla, että saan laittaa nyt perheeni etusijalle, Donskoi päätti.

Donskoi ehti pelata NHL:ssä 474 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 80+128. 69 pudotuspeliottelussa hän teki tehot 15+17.

Tsekkaa myös: Sami Välimäki ei ollut tyytyväinen lyöntiinsä – antoi itselleen suoraakin suoremman palautteen


Pelaajat: