NBA lätkäisi todella ankaran rangaistuksen – Raptorsin Jontay Porter sai elinikäisen pelikiellon

Jontay Porter Toronto Raptors

NBA on langettanut todella ankaran rangaistuksen. Raptorsin Jontay Porter asetettiin elinikäiseen pelikieltoon rikkomustensa takia.

NBA tiedotti asettaneensa Toronto Raptorsin Jontay Porterin elinikäiseen pelikieltoon. Liigan tekemä tutkimus paljasti, että Porter oli syyllistynyt vedonlyöntisääntöjen rikkomiseen.

Porter oli muun muassa antanut terveydentilastaan tietoja urheiluvedonlyöjälle ja lyönyt avustajan välityksellä vetoa NBA-otteluista. NBA:n säännöt kieltävät pelaajia sekä joukkueiden ja liigan muita työntekijöitä lyömästä vetoa NBA-peleistä.

Mainos alkaa:

- Mikään ei ole tärkeämpää kuin NBA:n kilpailullisen rehellisyyden suojeleminen. Siksi Jontay Porterin räikeät rikkomukset vedonlyöntisääntöjämme vastaan johtavat kaikkein ankarimpaan rangaistukseen, NBA:n komissaari Adam Silver perusteli rangaistusta liigan tiedotteessa.

Selvityksen mukaan Porter kertoi terveydentilastaan vedonlyöjälle ennen 20. maaliskuuta pelattua ottelua Sacramento Kingsiä vastaan. Ottelussa oli tarjolla erikoisveto, joka koski nimenomaan Porterin tilastoja. Porter pelasi vain kolme minuuttia ennen kuin poistui kentältä sairauteen vedoten. Porterin tilastoihin kohdistuvaan erikoisvetokohteeseen asetettiin 80 000 dollarin panos, joka osui ja olisi tuottanut 1,1 miljoonaa dollaria. Voittosummaa ei kuitenkaan ole maksettu vedonlyöjälle.

Lisäksi Porterin todettiin lyöneen toisen ihmisen pelitiliä käyttäen ainakin 13 vetoa, jotka koskivat NBA-otteluita. Vetojen yhteissumma oli runsaat 54 000 dollaria ja nettovoittoa ne toivat lähes 22 000 dollaria. Nämä vedot eivät koskeneet otteluita, joissa Porter olisi itse pelannut.

Vedonlyöntiyhtiöt raportoivat myös voimakkaasta kiinnostuksesta Porterin tilastoihin kohdistuneissa erikoisvetokohteissa ennen 26. tammikuuta pelattua ottelua Los Angeles Clippersiä vastaan. Porter pelasi tuolloin vain neljä minuuttia ennen kuin poistui kentältä, koska ilmoitti aiemmin saamansa silmävamman vaivaavan häntä.

NBA kertoi, että Porterin tapauksen tutkinta jatkuu edelleen ja että liiga on luovuttanut asiaa koskevat tiedot liittovaltion poliisille FBI:lle.

Tsekkaa myös: Mahtava tempaus – Rocketsin Boban Marjanovic missasi tahallaan, jotta Clippers-fanit saisivat ilmaista kanaa


Pelaajat:
Joukkueet: