Jonne Virtanen kommentoi TPS:n tilannetta MTV:lle: ”Heillä ei ole varaa olla ylimielinen”

Jonne Virtanen Jonne Virtasen / Pallomeri.net

Jonne Virtanen antoi MTV Urheilulle haastattelun, jossa hän kommentoi entisen seuransa nykytilaa – sekä avasi myös muita kuulumisiaan Tanskasta.

TPS:ssä on myrskynnyt tällä kaudella, sillä Virtanen itse sai lähtöpassit seurasta jo syyskuun lopulla, ja viimeisimpänä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jätti pestinsä oma-aloitteisesti, minkä lisäksi päävalmentaja Kalle Kaskinen sai potkut.

– Peli ei toiminut, vaikka ympäriltä vaihdettiin porukkaa. Ehkä potkut olisi voinut antaa jo vähän aiemmin, Virtanen kommentoi päävalmentajan potkuja.

Kaskisen ja Virtasen välit ovat kuitenkin kunnossa ja he ovat myös tavanneet toisensa Virtasen potkujen jälkeenkin.

– Välillä unohdetaan, että olemme täällä jääkiekossa kuitenkin töissä. Ei se tee kenestäkään huonompaa jätkää, jos ei saa keskialueen träppiä kuntoon, lauo kiekkoa ylämummoon tai ota vetoja kiinni.

Virtasen mielestä TPS:n ongelmien taustalla on monta asiaa – ja päävalmentaja on vain pieni osa tätä palapeliä.

– Homma meni niin solmuun joka tavalla. Pitäisi räjäyttää koko paletti.

TPS:llä liikaa suuria suunnitelmia

Virtanen näkee, että TPS:llä on nykyään liikaa suuria suunnitelmia, mikä aiheuttaa sen, että nykyhetki unohtuu.

– Viiden vuoden päästä pitäisi ottaa käyttöön oikean väriset tuulipuvut ja pyörätestien tulokset. Kolmen vuoden päästä pitäisi olla tietty määrä omia kasvatteja ja seitsemän vuoden kuluttua oman valmentajapolun kautta tullut koutsi. Sitten pitää olla sen ja sen ajan kuluttua remontoitu koppi.

– Suunnitelmia on niin hirveästi ja uusia tulee koko ajan ennen kuin vanhat on toteutettu. Unohtuu, että pitäisi pelata tänäänkin. Niillä suunnitelmilla väistellään vastuuta.

Hän myös mainitsee, ettei Cooperin testin tuloksesta tai hauiksen koosta tarvitsisi tehdä väkisin ongelmaa, mikäli pelaaja pelaa 22 minuuttia per ottelu hyvätasoista jääkiekkoa.

Nyt  TPS etsii uutta urheilutoimenjohtajaa Niittymäen tilalle ja Virtaselta löytyy varsin oiva ohjenuora tähän rekryyn, vaikka paine fanienkin suunnalta seuraa kohtaan on kova.

– Kun köntsä on housussa, pitää kävellä rauhassa eteenpäin, että löytyy ratkaisu.

TPS:n kannattaisi Virtasen mukaan ottaa nyt johtoporrasta myöden hattu kouraan ja olla nöyrä.

– TPS on nyt sellaisessa tilanteessa, että heillä ei ole varaa olla ylimielinen.

Lisää Virtasen kommenteja TPS:ää koskien – sekä myös kuulumisia Tanskasta – voit lukea MTV:n artikkelista.


Pelaajat: