Huippupesäpalloilija Joni Rytkönen sai massiivisen pelikiellon – lähetti masturbointivideon alaikäiselle tytölle

Joni Rytkönen

Superpesiksen valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva Joni Rytkönen on asetettu viiden kuukauden mittaiseen pelikieltoon.

Rytkösen tapaus nousi otsikoihin viime vuoden toukokuussa, jolloin miehen seura Joensuun Maila hyllytti pelaajan häirintäepäilyn vuoksi. Tämän jälkeen tapausta alettiin tutkimaan paremmin, sillä niin olympiakomiten hallinnoima urheilun eettinen kurinpitolautakunta kuin poliisikin otti tapauksen käsittelyyn.

Kurinpitolautakunta antoi päätöksensä maanantaina. Joni Rytkönen tuomittiin kesäkuun loppuun asti kestävään pelikieltoon.

– Rytkösen katsottiin häirinneen kahta alaikäistä pesäpalloilijatyttöä sosiaalisen median välityksellä. Rytkönen oli lähettänyt asianomistajille seksuaalissävytteisiä viestejä ja toiselle asianomistajalle myös seksuaalisia kuvia ja videoita, muun muassa kuvan omasta sukupuolielimestään, masturbointivideon ja pornovideon. Teot tapahtuivat marraskuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana, tiedotteessa todetaan.

Tapausta tutkitaan parhaillaan myös Itä-Suomen poliisilaitoksella. IS:n mukaan poliisi epäilee Rytköstä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, josta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi