Video: HPK:n alakerta sähelsi huolella – SaiPan Joni Nikko iski kaksi järkyttävää lahjamaalia 28 sekuntiin

Joni Nikko SaiPa / Pallomeri.net

HPK:lle iski paha musta hetki heti ottelun alussa, kun SaiPan Joni Nikko painoi kaksi aivan ilmaista maalia 28 sekunnin sisään.

Maanantain liigakoitos HPK-SaiPa karkasi kotijoukkueen näpeistä käytännössä jo neljännellä minuutilla, kun järkyttävät virheet seurasivat toisiaan ja SaiPan Joni Nikko rankaisi kahdesti.

Ensin HPK-veskari Emil Larmi yritti avata peliä, mutta nosti kiekon suoraan päin Nikkoa, joka otti limpun, ajoi maalille ja livautti kiekon säkkiin. Larmin karmiva harhasyöttö oli ratkaiseva virhe, mutta on todettava, että oman pakkiparin surkeat haut eivät auttaneet asiaa.

Larmille ei siis jäänyt oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin ampua riskialtis avaus tai ottaa rangaistus kiekon sulkemisesta.

Jos ensimmäisestä takaiskusta jäi vielä jotain keskusteltavaa, niin toisessa ei ollut mitään epäselvyyksiä. HPK-pakki Atso Lehtinen ehti jo ennen takaiskua antaa aivan poskettoman harhasyötön, josta aukesi SaiPalle maalipaikka.

Hetkeä myöhemmin Lehtinen sai päädyssä edellisestä paikasta tulleen irtokiekon ja antoi sokkona ränniin pakki-pakki -syötön, joka päätyi suoraan SaiPan Micke Saaren lapaan.

Saari jatkoi kiekon suoraan maalinedustalla kytänneelle Nikolle, joka rankaisi toistamiseen. Maalien välillä ehti kulua vain 28 sekuntia. SaiPa kaivoi ottelusta lopulta 4-1-voiton ja lisäsi HPK:n tuskaa sarjan hännillä.

Joni Nikko rokottaa HPK:n mokista kahdesti 28 sekuntiin:

Katso myös: Video: Ässät raapi dramaattisen voiton – Aleksi Varttinen maalasi 0,9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua


Joukkueet: ,