TPS pisti tuulemaan – Tommi Pikkaraiselle kenkää, Jonatan Johansson palkattiin uudeksi päävalmentajaksi

Jonantan Johansson TPS / Pallomeri.net

Veikkausliigan jumboseura TPS vapautti päävalmentaja Tommi Pikkaraisen tehtävistään perjantaina. Seuran uusi päävalmentaja on Jonatan Johansson.

TPS on vapauttanut päävalmentaja Tommi Pikkaraisen tehtävistään. TPS on aloittanut Veikkausliigakauden 2020 suorastaan surkeasti ja joukkueen tilille on kirjattu yksi tehty maali sekä neljä peräkkäistä tappiota.

– Aina asiat ei mene seurassa niin kuin suunnitellaan, ja nyt meille kävi valitettavasti näin. Nämä ratkaisut eivät ole koskaan miellyttäviä, mutta ikäviäkin ratkaisuja on joskus tehtävä seuran edun nimissä. Halusimme jo tässä vaiheessa muutoksia niin tätä kautta, kuin tulevaisuuttakin, silmällä pitäen, toteaa seuran puheenjohtaja Jouko Peräaho tiedotteessa.

TPS tiedotti paria tuntia myöhemmin, että seurassa läpimurtonsa ammattilaiskentille aikanaan tehnyt pelaajalegenda Jonatan Johansson on nimetty uudeksi päävalmentajaksi. Johansson teki TPS:n kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Mainos alkaa

Johansson aloitti oman valmennusuransa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa kesällä 2012. Johansson sai samana vuonna vastuulleen Motherwellin U20-ikäluokan joukkueen, jossa hän valmensi vuodet 2012-15. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä hän oli mukana 2016-17. Kaudella 2017-18 Johansson toimi Glasgow Rangersin apuvalmentajana sekä kaudella 2018-19 Greenock Mortonin päävalmentajana.

– Minulle on suuri kunnia, kun saan palata takaisin minulle tärkeään seuraan, nyt jo kolmatta kertaa. Sain aikanani nuorena pelaajana vastuuta ja mahdollisuuden lähteä myös ulkomaille. Sain myös päättää koko pelaajaurani TPS:n riveissä. Seura merkitsee minulle todella paljon ja nyt on uudet haasteet edessä päävalmentajana. Tulen Turkuun viikonloppuna, tutustun joukkueeseen sekä taustoihin ja sen jälkeen alkaa päivittäinen työ TPS:n eteen, Johansson kertoo seuran tiedotteessa.

– Me olimme kartoittaneet jo ensi kauden päävalmentajaehdokkaita hyvissä ajoin. Löysimme meille parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja tätä valintaprosessia nopeutti TPS:n heikko alku Veikkausliigassa. Tavoitteena tietysti on Veikkausliigapaikka myös kaudelle 2021, Peräaho jatkaa.

TPS:n edustusjoukkueet muut valmentajat jatkavat kukin edelleen tehtävissään. Kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen toimii päävalmentajana lauantain TPS-FC Lahti -ottelussa.

Lue myös: FIFA 21 -konsolipelistä saatiin maistiainen – tässä ensimmäinen virallinen traileri!


Joukkueet: