IS: Uusi TPS-valmentaja Jonatan Johansson joutui kohun keskelle – ”Ei mitään asiaa stadionille”

Jonantan Johansson TPS / Pallomeri.net

Veikkausliigan jumboseura TPS:n uudeksi valmentajaksi pestattu Jonatan Johansson on joutunut koronakaranteeniin liittyvän kohun keskelle.

TPS:n uunituore päävalmentaja Jonatan Johansson ei ole ehtinyt vielä valmentaa ainuttakaan ottelua, ennen kuin hänen ympärilleen nousi jo kohu.

Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi, että RoPS, joka on lauantain kierroksella TPS:n vastustajana, ei varsinaisesti innostunut saadessaan tietää Johanssonin olevan tulossa paikalle.

Johansson näet saapui Skotlannista Suomeen sunnuntaina 26. heinäkuuta. Korona-alueelta saapuvien tulisi olla kahden viikon omaehtoisessa karanteenissa.

Mainos alkaa

RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva ihmettelee Johanssonin saapumista lentokoneella Rovaniemelle kesken karanteeninsa. Hänen mielestään joukkueita ei kohdella tilanteessa tasapuolisesti.

– Jos tulee karanteenimaasta, niin pitäisi olla kaksi viikkoa joukkueesta erillään. Meille tuli pelaajat Englannista ja Ruotsista, ja he eivät olleet missään fyysisessä tekemisessä joukkueen kanssa. Eikö tämä koske valmentajia ollenkaan? Onko tässä nyt eri säännöt? Johansson tulee vieläpä lentäen. Eihän se koronatestaus riitä. Nyt puhutaan vielä toisesta aallosta, niin tuntuuhan tämä tosi oudolta, Niva pauhaa Ilta-Sanomille.

TPS-leirissä asiasta ollaan eri mieltä.

– Olemme menneet valtiovallan säädösten mukaan. Työssä käyvä ihminen saa harjoittaa ammattiaan. Noudatamme myös lääkärin antamia ohjeita. Pelaajat ottavat kontakteja, mutta valmentaja noudattaa turvavälejä, TPS:n va. toimitusjohtaja Janne Kytölä sanoo.

Johansson pitää Kytölän mukaan etäisyyttä pelaajiin, eikä tule stadionin sisätiloihin, mikä aiheuttaa turkulaisille erikoisjärjestelyjä.

– Hän on ulkona koko pelin. Meillä on muitakin valmentajia kuin ”Tintti”. Kaikki asiat on mietitty, Kytölä kuittaa.

IS:n mukaan Rovaniemellä seurataan lauantain ottelutapahtumaa tarkkaan ja pidetään huoli, että Johansson ei astu sisätiloihin.

– Johanssonilla ei ole mitään asiaa sisään stadionille. Emme tee tätä ilkeyttämme, vaan se on meidän velvollisuutemme. Vastuuhan tässä on TPS:n, Niva sanoo.

Lue myös: Sveitsin valtion erikoissyyttäjä käynnisti rikostutkinnan – kohteena FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino