STT: JoKP:n valmentajalta raju avautuminen Mestiksen tilanteesta – “Päästäkää nyt p*****e meidät pelaamaan!”

Joni Petrell JoKP / Pallomeri.net

Liigan koronakriisi herättää paljon huomiota, mutta Mestiksen tilanne on paljon tukalampi. JoKP:n päävalmentaja antoi palaa asiasta.

Mestis voi tällä hetkellä erittäin huonosti. Sarjaa ei ole pelattu marraskuun lopun jälkeen, ja tiistaina keskeytystä jatkettiin tammikuun loppuun asti. Varmaa ei ole, milloin päästään pelaamaan.

– Uskon, että pääsemme helmikuussa pelaamaan. Onhan se aika naurettavaa, että pystyy menemään kieli kurkussa vetämään hiivaa, laulamaan karaokea ja halailemaan, mutta ei voi mennä turvavälien kanssa ja maski päässä jääkiekko-otteluun. Päättäjien pitäisi miettiä hommaa, mikä on hyväksi kansan terveydelle, Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell tykittää STT:lle antamassaan.

Mainos alkaa:

Liigassa on pelattu otteluita tyhjille katsomoille, mutta Mestiksen pelaaminen tyhjille katsomoille on taloudellisesti kannattamatonta. Sponsoritulot ovat murto-osia liigajoukkueiden vastaavista eikä Mestiksellä ole tuloja tuovaa tv-sopimusta.

– Seurat työllistävät paljon ihmisiä. Olen huolissani tulevaisuudesta. Miten tämä vaikuttaa pelaajien ja valmentajien palkkaamiseen. Kuinka paljon lähtee työpaikkoja? Isot päättäjät, päästäkää nyt p*****e meidät pelaamaan. Sitten kaikki pääsisivät harjoittamaan ammattitoimintaa, Petrell vetoaa.

Useilla Mestis-paikkakunnilla on jouduttu turvautumaan lomautuksiin, myös Joensuussa. Lomautusaikana pelaajat ovat hakeutuneet muihin töihin. JoKP-luotsi Petrell näytti itse esimerkkiä jo joulukuussa.

– Olin kaksi ja puoli viikkoa töissä kaupassa.

Lomautuksen aikana seura ei voi järjestää ohjelmaa pelaajilleen. Urheilija pitää kuitenkin olla valmis palaamaan laatikkoon hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Olemme treenanneet koko kauden läpi aamuin ja illoin. Toiminta on ollut ammattimaista. Nyt pitää miettiä asiat uudestaan. Joulukuussa jätimme ohjatut aamutreenit pois ja treenasimme iltaisin, koska jengi oli töissä päivällä, Petrell avaa.

Joensuussa on päässyt jäähalliin harjoittelemaan, mutta lomautusaikana normaaleja joukkueharjoituksia ei ole ollut. Pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti.

– Olen puhunut pelaajien kanssa, mitä kannattaisi tehdä, Petrell kertoo.

Tsekkaa myös: KooKoolle paha takaisku – kultakypärä Trevor Mingoia on loppukauden sivussa


Joukkueet: