Lähteet: Jokerit jättää kauden kesken, pelaajia tarjottu Liigaan – sponsoreita lähtenyt lisää, paluuhuhut voimistuvat

Jokerit / Pallomeri.net

Jokerit nousi kuumaksi uutisaiheeksi, kun Venäjän ja Ukrainan tilanteen kiristyminen on aiheuttanut melkoisen myrskyn seuran ympärille.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut melkoisen ketjureaktion Helsingin Jokereiden ympärillä. Aiemmin torstaina seura nousi otsikoihin, kun Barona ilmoitti lopettavansa seuran sponsoroinnin. Myöhemmin vetäytyvien sponsorien joukkoon ovat liittyneet ainakin RE/MAX Finland sekä Bar Ihku.

MTV uutisoi torstai-iltana, että sponsoreiden joukkopako saattaa hyvinkin ulottua myös Ilmalan areenan nimikumppaniin Hartwalliin, joka on ollut mukana menossa aivan hallin tarun alusta asti.

– Meillä on laillisesti sitova juomien myyntisopimus Hartwall Arenaa hoitavan suomalaisen yrityksen, eli Helsinki Halli Oy:n kanssa. Sen osakkeita omistaa yli 500 tahoa, mukaan lukien Jääkiekkoliitto ja Hartwall itse. Suurin osa osakkeista on suomalaisomistuksessa. Vähemmistö osakkeista on USA:n ja UK:n pakotelistoilla olevien henkilöiden omistuksessa. Heidän ja Helsinki Halli Oy:n välillä ei ole ollut minkäänlaista rahaliikennettä pakotteiden vuoksi, eli vuodesta 2013 lähtien. Osakkeiden omistamisesta ei koidu mitään taloudellista etua niin kauan kuin pakotteet ovat voimassa. Silti, Venäjän Ukrainaan kohdistuvien sotatoimien vuoksi tutkimme mahdollisuutta irtaantua sopimuksesta, Hartwallin toimitusjohtajan Kalle Järvinen toteaa MTV:lle antamassaan haastattelussa.

MTV uutisoi myös useisiin lähteisiin vedoten, että Jokerit on jättämässä KHL-kauden kesken. Virallista vahvistusta päätökselle odotetaan torstai-iltana tai viimeistään perjantaina.

Jokereiden oli määrä aloittaa KHL:n pudotuspelit Moskovan Spartakia vastaan 1. maaliskuuta. Mediatietojen mukaan Torpedo Nizhni-Novgorod nousee Jokereiden tilalle.

Jokereiden tilanteen äkillinen muutos saattaa aiheuttaa melkoisen kilpavarustelun aallon Liigassa, sillä Iltalehti uutisoi, että Jokereiden pelaajia on tarjottu Liigan seuroille torstain aikana. Kolmen seuran johtoportaaseen kuuluvat henkilöt vahvistavat asian lehdelle nimettömästi tilanteen arkaluontoisuuteen vedoten.

Valtava turbulenssi on saanut venäläisen Sport.ru -sivuston lähteiden mukaan Jokeri-johdon harkitsemaan vetäytymistä KHL:stä.

– Sellaista vaihtoehtoa tarkastellaan. Kaikki osapuolet ovat tarpeen vaatiessa valmiita tällaiseen askeleeseen, sivuston lähde paljastaa.

Tsekkaa myös: Pelaaja sekosi ja veti linjatuomaria turpaan junioriliiga USPHL:ssä – sai elinikäisen pelikiellon


Joukkueet: